Ако обещанието за отпадането на зеления сертификат до края на

...
Ако обещанието за отпадането на зеления сертификат до края на
Коментари Харесай

Костадинов: Ако до края на април зеленият сертификат не отпадне, ще има протест

Ако обещанието за отпадането на зеления документ до края на април не бъде спазено, ще протестираме. Но мисля въпреки всичко, че здравият разсъдък ще надделее. Това съобщи водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов пред Нова тв.

Той добави, че съгласно него няма никакво съответствие сред % на имунизация лица и този на заразяемост.

След диалога с премиера Кирил Петков от началото на февруари, в който водачът на " Възраждане " - Костадин Костадинов твърди, че е бил убеден от него, че до края на април зеленият документ ще отпадне, към днешна дата министър-председателят споделя, че период не си е поставял.

Костадинов сподели още веднъж, че от " Възраждане " желаят оставката на здравния министър проф. Асена Сербезова поради случая с умрялата жена пред Спешно поделение във Враца.

По думите на водача на партията причина за забавеното приемане на пациенти във всички незабавни центрове в страната се дължи на противоепидемичните правила.

Костадин Костадинов е безапелационен, че ще апелира санкциите, наложени на част от депутатите от " Възраждане " за неносене на защитни маски в Народното събрание.

" Законът ни дава това право и от него са се възползвали над 50 000 души у нас ", съобщи водачът на партията.

Преди дни от РЗИ-София установяваха, че цялата парламентарна група на " Възраждане ", петима депутати от ГЕРБ, двама от " ИТН " и един от " Демократична България " не съблюдават противоепидемичните ограничения.

На нарушителите са изпратени предложения да се явят в РЗИ-София, където ще им бъдат връчени актове за административно нарушаване. Глобите за физически лица са от 300 до 1000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР