Ако няма разбирателство между първите две големи политически сили в

...
Ако няма разбирателство между първите две големи политически сили в
Коментари Харесай

Георги Киряков: Ако няма кабинет с първия мандат, то няма да има и с втория

" Ако няма съгласие сред първите две огромни политически сили в Народното събрание, то няма да има държавно управление. Няма различен вид ".

Това съобщи за БНР политологът Георги Киряков. По думите му, в случай че няма кабинет с първия мандат, то няма да има и с втория.

" Няма политическа мощ, отвън проект " А ", която да направи подобен внезапен политически ход и която да поеме горещия картоф. План " Б " значи отиване към нови избори. Няма проект " Б ", който да подсказва, че ще се върви към сформиране на постоянен кабинет, отвън тези две политически сили - огромните ", уточни политологът.

Не е значимо какви са лицата и фигурите, значимо е болшинството зад тях и целите и стратегиите, които ще извършват, акцентира Киряков.

" Какво значение има състава на кабинета, в случай че има единодушие по главните управнически цели на страната, в случай че има написана ясна и поредна стратегия за ръководство на страната и в случай че има ясно парламентарно болшинство, което да застане зад тази стратегия и цели. Оттам нататък е въпрос на обикновена договореност сред двете политически сили, които са създали това болшинство, за хората, които ще извършват тези стратегии. Това са реализатори, те не са някакви хора със свободна воля, които ще могат да си вършат каквото си желаят в министерствата ", добави Георги Киряков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР