Ако няма промяна в позицията на Скопие, не виждам смисъл

...
Ако няма промяна в позицията на Скопие, не виждам смисъл
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ако няма промяна в позицията на Скопие, не виждам смисъл от провеждането на КСНС

" Ако няма смяна в позицията на Скопие, не виждам смисъл от провеждането на Консултативен съвет ". Това съобщи в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " на БНР политологът Димитър Ганев от проучвателен център " Тренд ".

" Ако има компромис от страна на Скопие по отношение на рамката 4+1, то тогава подобен Консултативен съвет би бил нужен от позиция на обстоятелството, че при подобен компромис от страна на Северна Македония, би било добре всички политически сили да застанат общо в вероятно решение за повдигане на ветото, не че в миналото е поставяно това несъгласие, само че това е обособен въпрос. До този миг най-малко нямаме информация, че подобен компромис е разполагаем. Ако няма сходен компромис, то тогава разумният въпрос е няма ли България да има същата позиция като на предходния Консултативен съвет, който доста ясно изрази позицията на България по отношение на проблема със Северна Македония, " разяснява Ганев.

Политологът добави още, че ключът за решението на този проблем се крие в президентството.

" Ако има някакъв компромис от страна на Скопие, то президентът е индивидът, който може да легитимира такова решение. Ако президентът не даде легитимност на това решение, това няма да бъде признато от българското общество, тъй като към 70% от българите са против сходно повдигане на ветото без компромис от страна на Северна Македония, " безапелационен е Димитър Ганев.

Политологът от проучвателен център " Тренд " разяснява, че от няколко месеца тече доста мощно пренареждане на политическите пластове и то напълно ясно се вижда.

" Голяма част от хората привиждат в партията на Стефан Янев продължение на служебния кабинет, на волята на президента Румен Радев. Вече има задоволително послания и събития, които ни карат да мислим в противоположната посока, че Румен Радев и партия " Български напредък “ надалеч не са едно и също нещо, само че все пак ще би трябвало много време евентуално на публичното мнение да свикне с тази мисъл, само че това е инерционен развой въпреки всичко. В този смисъл аз не съм податлив да начертавам вероятности дали " Български напредък “ ще отива нагоре или надолу, " съобщи още Дичитър Ганев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР