Ако няма парламент проектът за F-16 Block 70 ще бъде

...
Ако няма парламент проектът за F-16 Block 70 ще бъде
Коментари Харесай

Заков: Имаме нужда от цяла ескадрила F-16

Ако няма парламент планът за F-16 Block 70 ще бъде рестартиран, въобще няма да е ясно каква ще е цената и липса на изясненост по кое време въобще ще дойдат вторите 8 изтребителя. Първото тримесечие на 2025 година чакаме първите към този момент платени самолети. Това съобщи пред бТВ тази заран министърът на защитата Драгомир Заков.

Той бе безапелационен, че на армията ни е нужна цяла ескадрила F-16.

България няма по какъв начин да помогне на украинската войска с оръжие. Ние сега би трябвало да създадем поръчка към производителите за муниции, а това ще отнеме две-три години, най-малко. Ние имаме потребност от тези муниции, а представете си, в случай че това, което имаме го дадем – ще стане доста неприятно, изясни Драгомир Заков, давайки образец, че Европейският фонд за мир възвръща предоставените на Украйна въоръжения в период от 5 години. След това може да не успеем да запълним неналичията, сподели Заков.

Запитан за ремонта на МиГ-29, той сподели следното: Говори се с полската страна. Тук става въпрос за закърпване на ситуацията до идването на F-16 Block 70. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР