Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще последва съдбата на

...
Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще последва съдбата на
Коментари Харесай

Иво Инджов: Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще има съдбата на сглобката

Ако няма съдружно съглашение, новото държавно управление ще последва ориста на сглобката. Трябва да има някакво съглашение, с цел да има някаква непоклатимост. Такава е практиката в целия свят.

Това мнение изрече пред БНР доцент Иво Инджов, анализатор и специалист по политически връзки.

Според него нарастват възможностите за държавно управление на ГЕРБ с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, което ще е по формулата на експертен кабинет.

По думите на Иво Инджов въведеният нов термин за бъдещия кабинет " на споделената отговорност " е еластичен, с който би трябвало да сме доста деликатни, тъй като " политиците си играят в последно време с политическия език, с цел да избягат от същинска отговорност ".

" Вижда се, че ГЕРБ и Движение за права и свободи желаят да се схванат какво ще се прави, да зададат тона и колкото се може да изкара едно такова ръководство. Но аз надълбоко се колебая, че ще могат да наредят нещата, свързани с Антикорупционната комисия, тъй като нейните членове се избират с гласовете на 160 депутати. Съмнявам се ПП-ДБ да поддържат ", разяснява още анализаторът.

Логиката е държавното управление да е с мандата на спечелилия ГЕРБ, уточни Инджов, като посочи, че, в случай че има имена в него имена като Томислав Дончев, Даниел Митов и други политици, " незабавно се взривява формулата за експертността ":

" Много е значимо какви кандидатури ще бъдат показани за състав на това експертни държавно управление. Ако е някакъв хибрид сред политици и специалисти, няма да е експертен кабинет.... Дори и един политик да има - формулата за експертно държавно управление отива на кино ".

Според доцент Инджов прави усещане, че в 50-ото Народно заседание нараства броят на политическите партии, които са проруски:

" Ще следим конфликт сред проруски и евроатлантически обединения, които най-малко на равнище политическа изразителност настояват, че са такива ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР