Ако някой ви помоли да нарисувате логото на Pepsi по

...
Ако някой ви помоли да нарисувате логото на Pepsi по
Коментари Харесай

Pepsi сменя логото си

Ако някой ви помоли да нарисувате логото на Pepsi по памет, какво бихте нарисували? Кръг с червени, бели и сини линии, които са емблематични за марката, и евентуално думата " Pepsi " в него.    Или най-малко по този начин вършат множеството хора в план на Pepsi, целящ да мери известността на марката - те слагат думата " Pepsi " в кръга. Но настоящето лого на компанията в действителност не наподобява по този начин. В него името на марката в действителност е настрана от кръгчето.    Но това няма да е по този начин още дълго.    " Не можехме да пренебрегнем сходно просветление ", споделя Мауро Порчини, основен дизайнер на PepsiCo, пред CNN. " Вместо да го отхвърлим, взехме решение да го приемем. "    

В звук с това схващане, при започване на седмицата Pepsi показа ново лого и брандинг, които ще бъдат въведени в Северна Америка тази есен и в международен мащаб през идната година. То доста наподобява на версията от 90-те години на предишния век, която наподобява се е запечатала в съзнанията на хората, в случай че се съди от гореописания план, само че с нови детайли, които го вършат “по-модерно ”, в това число друг шрифт и цвят на шрифта, както и нова рамка.  
Промените имат за цел освен да подхождат по-добре на спомените на хората, само че и да привлекат вниманието към линията на Pepsi без захар - основна част от проекта за напредък на компанията.    Pepsi съществува от 125 години и обновява логото си непрекъснато. Настоящата образна еднаквост е въведена през 2008 година, само че очевидно и нейният период на валидност е изминал.    Не е извънредно фирмите да трансформират външния си тип, с цел да останат настоящи, отбелязва Тим Калкинс, професор по маркетинг в учебното заведение по мениджмънт " Келог " към Северозападния университет, представен от CNN, и прибавя: “Но те би трябвало да внимават да не разклатят прекомерно доста лодката. Големите промени рискуват да объркат клиентите ”.     В случая с PepsiCo обаче той е безапелационен, че за " марки, които имат дълга история, потреблението на носталгични облици може да бъде " доста мощно ".

    
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР