Ако някой иска да се информира доколко породата уелско корги

...
Ако някой иска да се информира доколко породата уелско корги
Коментари Харесай

Характер и поведение на уелско корги пембрук

Ако някой желае да се осведоми до каква степен породата уелско корги пембрук е известна, може да прегледа фотоси на уелски коргита. Най-често са снимани тези на кралица Елизабет ІІ. Английският монарх отглежда и развъжда породата, както и една кръстоска на корги и дакел. Това е задоволително, с цел да се убедим, че уелското корги е куче, което заслужава внимание.

С какво тази порода е привлякла и задържала вниманието в кралския британски замък?

Характерът на уелското корги да бъде определено кучето най-често за питомец вкъщи. А уелското корги е заслужило височайшето кралско внимание с общителния си и другарски надъхан темперамент. Това ниско куче с къси крайници е доста прелестен сателит и в никакъв случай не става нападателно, не буди боязън у хората. Самото животно в никакъв случай не се опасява от нищо.

Ако хората проявят към своето корги деликатност и почитание, ще получат в отговор дисциплиниран и жизнен, постоянно подготвен за игра домакински любим.

Всеки притежател би трябвало да знае, че уелското корги пембруг обича да чува гласа на стопанина си, по тази причина дейната връзка с животното се предлага непрекъснато. Обаче коргито не понася крясъци и в случай че стопанинът счита по този начин да го накара да извършва настояванията му, няма да се получи. Корги пембрук просто пренебрегва сходно отношение.

Това симпатично късокрако кученце обича водата и плува на драго сърце. Така че сходни развлечения ще бъдат посрещнати с наслада от него.

 Уелско корги пембрук

Спокойният характер на уелско корги пембрук разрешава да се схваща с други домашни любимци, само че при изискване, че коргито е израснало с тях. Игрите с децата също му се получават, стига да бъде добре възпитано и социализирано, тъй като в характера му на овчарско куче от предишното е генетично заложено да събира в група живите твари в близост. Не е изключено коргито да се опита да направи куп от децата, стопаните и други домашни любимци, хапейки ги по краката, с цел да ги ориентира за посоката, в която да се движат, до момента в който се скупчат. Ясно е, че образованието не трябва да се пропуща или неглижира.

Уелското корги пембрук може да бъде употребявано като бавачка за дребните деца в фамилията, тъй като е деликатно, любвеобилно куче, готово освен да играе с малчуганите, само че и да ги пази, макар дребния си размер. То идеално се вписва в детска компания, тъй като по манталитет е постоянно радостно и изпълнено с оптимизъм, сходно на дете. Корги пембрук е превъзходен избор за домакински любим за фамилии с деца.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР