Ако някога сте проявявали интерес към огромната колекция от безценни

...
Ако някога сте проявявали интерес към огромната колекция от безценни
Коментари Харесай

Крили скъпоценности от кралската корона в кутия за бисквити при спешни случаи

Ако в миналото сте проявявали интерес към голямата сбирка от скъпи скъпоценности на кралското семейство, в това число и към скъпоценностите на короната, знаете, че те се съхраняват зад бомбоустойчиво стъкло в Дома на скъпоценностите в Лондонската кула, оповестява mirror.co.uk.

Невероятните и скъпоструващи скъпоценности на короната доста рядко напущат строго охраняваното място, което е покрито от повече от 100 скрити камери, и се носят единствено при специфични случаи, като да вземем за пример държавното разкриване на Народното събрание.

Кралските скъпоценности са едни от най-известните и скъпи артефакти в цялата страна, само че съгласно MyLondon в миналото те са имали напълно друг дом.

По време на Втората международна война Фирмата счита, че скъпоценностите се нуждаят от нов дом, с цел да бъдат предпазени от попадане в ръцете на врага, само че даже самата кралица няма визия къде ще бъдат скрити.

 

Докато изследва тематиката, кралският специалист Алистър Брус открива " електрически комплект писма ", написани от кралския библиотекар сър Оуен Морсхед до кралица Мери, в които той показва загрижеността си за скъпоценните камъни и по какъв начин да ги защищити от попадане във противников ръце.

Брус изяснява по какъв начин бащата на кралицата, тогавашният крал Джордж VI, е наредил да се изкопае " дълбока дупка " на територията на замъка Уиндзор " под портала, един от охраняемите входове на замъка, и две камери, построени със стоманени порти ".

 

Най-хубавата детайлност обаче е фактът, че най-ценните скъпоценности - рубинът на Черния принц и сапфирът на Свети Едуард - са извадени от императорската държавна корона и се съхраняват настрана в кутия за бисквити " при положение на неотложност ".

 

По-късно Брус беседва с Нейно Величество за откритието си и научава, че въпреки кралицата да е знаела, че скъпоценностите са били скрити в замъка Уиндзор, тя не е била наясно с точните детайлности.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР