Ако новото Правителство не продължи работата по тунела под Шипка,

...
Ако новото Правителство не продължи работата по тунела под Шипка,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ако новото правителство не продължи работата по тунела под Шипка, може да се наложи България да върне около 30 млн. лв. европейски средства

Ако новото Правителство не продължи работата по тунела под Шипка, може да се наложи България да върне към 30 млн. лева европейски средства, защото обходният път на Габрово, който води към бъдещия тунел, е построен и с европейски средства. 

Това разяснява националният представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев минути преди полемика за бъдещето на тунела под Шипка, която се организира в Габрово по самодейност на локалната власт и във връзка разнопосочни позиции на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов за този обект.  Общинските съветници и кметът на Габрово Таня Христова го поканиха на съвещание на Общински съвет, с цел да обясни позицията си и желанията си във връзка с тунела под Шипка. Общински съветници от разнообразни политически партии потвърдиха поддръжката си за тунела и приканиха министъра да не политизира този обект, извънредно значим за развиването на района. Кметът на Габрово Таня Христова акцентира, че се надява, че министърът е схванал, че с габровци смешка не трябва и че за нея е значимо дали ще бъдат заложени средства в държавния бюджет за стартирането на тунела през тази година.
Министърът призна грешката си пред габровските  общински съветници и изиска амнистия.
Томислав Дончев го поздрави за това, че е  трансформирал позицията си и че е пристигнал при габровци.
„Отчитам, че министър Караджов е трансформирал позицията си и желанието си да спре плана за тунел под Шипка. Това е обект освен с локално, даже освен с национално значение, той е с европейско значение, част от европейски кулоар номер 9. Освен това той има съвсем цялостна подготвеност за реализация – има уголемен абстрактен план, има определен реализатор, има планувано финансиране от новата европейска транспортна програма“, изясни Томислав Дончев.
„На министъра му беше необходим месец да се запознае с плана за тунел под Шипка и да промени позицията си, по тази причина дано да му дадем още един месец да се запознае и с автомагистрала Хемус и тогава да разясняваме думите му, че даже не е начертана на картата и че не може да стане преди 2027 година“, сподели Томислав Дончев в отговор на журналистически въпрос по какъв начин ще разяснява думите на министър Караджов за автомагистрала „Хемус“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР