Ако носим мрак, ще разпръснем мрак. Ако носим светлина, ще дарим

...
Ако носим мрак, ще разпръснем мрак.
Ако носим светлина, ще дарим
Коментари Харесай

Можем да дадем на другите само онова, което носим у себе си

Ако носим мрак, ще разпръснем мрак.

Ако носим светлина, ще дарим светлина.

Всеки човек носи у себе си избрана сила. Неслучайно хората се разделят на оптимисти и песимисти. Светът не е справедлива действителност, а субективно усещане.

Ако сме в положително въодушевление или по природа сме оптимисти, бихме виждали красивото към себе си, бихме му се радвали от сърце и бихме оценявали дребните елементи.

Ако сме в неприятно въодушевление или по природа сме песимисти, надали бихме се радвали на слънчевото утро, на птичата ария, на красивите цветя, нито бихме виждали дребните елементи.

Затова съгласно душата си и настройката си към света предаваме на другите разнообразни послания и друга сила.

Ако носим в душата си светлина, ще пръскаме светлина. Няма по какъв начин да дадем нещо, което не притежаваме. Няма по какъв начин и да чакаме от някого да ни даде схващане, състрадание, деликатност и любов, в случай че тези усеща са непознати за него.

Ако носим в душата си мрак, ще разпръскваме мрак. Ако виждаме във всяко нещо все неприятното, това ще предадем и на другите.

Старайте се да се обграждате с хора, които ви зареждат с позитивна сила, ободряват ви, карат ви да се чувствате радостни.

Вечните песимисти и отрицателни хора въздействат зле освен на психическото, само че и на физическото ни здраве, тъй като ни предават негативната си сила, натоварват ни с непрекъснато недоволство и обезверение и усилват доста равнищата на стрес в организма ни.

Животът е задоволително стресиращ, с цел да разрешаваме и на странични фактори да ни въздействат по този метод.

Усмихнете се на света, поздравете някого, подайте на ръка на чужд, купете си цвете от някоя баба, посадете цвете, изпийте едно кафе на някоя слънчева скамейка, направете на някого комплимент – и светът може би ще ви отвърне със същото.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР