Ако ни спрат тока, ще взема болните и ще ги

...
Ако ни спрат тока, ще взема болните и ще ги
Коментари Харесай

Болничен директор: Ако ни спрат тока, ще заведа болните при кмета -

" Ако ни спрат тока, ще взема болните и ще ги заведа при кмета или ръководителя на общинския съвет ", закани се шефът на Белодробната болница във Варна доц. Христо Ганчев.

Лечебното заведение е с режим на тока поради неплатени 65 000 лв. към енергодружеството. Очаква се през днешния ден профилираното заведение да остане без електричество за 2 часа.

Болницата е в тежко финансово положение и няма опция дълга си, а работещите не са получавали заплати от 10 месеца и предизвестяват, че ще изоставен.

От енергодружеството от дълго време предизвестяват, че ще спрат тока в болничното заведение. Ако сметката не бъде платена, на следващия ден електрозахранването ще бъде спряно за 4 часа, а в сряда здравното заведение ще остане на мрачно.

" Абсурд е да оставим болничното заведение без ток. Не може да се подготвя храна, да се вършат процедури. Болницата е отвън града, знаете ли какви неща могат да се случат. това е цялостен парадокс. Тук имаме и хранителни среди, проучвания на заболели, които би трябвало да се пазят. И всичко това стои в хладилни шкафове и е застрашено ", сподели доцент Ганчев.

Лечението на болните при прекъсване на тока също е застрашено, има заплаха да плъзнат и болести.

" Ренгенът, проучванията, храчки, които се изследват, а това е най-важното. Ако спрат тока това е биологична бомба ", сподели Йорданка Славова, основна сестра в болничното заведение.

Работещите в болничното заведение не са получавали заплати от близо година. Повечето от тях са пенсионери и споделят, че ще изоставен, в случай че не получат парите си.

" Седяхме до в този момент в името на болните, тъй като няма кой да ги поеме. Просто към този момент не мога да си стимулирам хората да работят и да им кажа да стоят тук. Повечето са в болнични ", споделя основната сестра.

В болничното заведение един туберкулозно болен се устоя за 60 лева дневно, а има потребност от 90 лева, което е част от казуса.

От Министерството на здравеопазването са обяснили, че възнамеряват нарастване на средствата за лекуване на болните от туберкулоза. В отговора написа, че Община Варна е едноличен притежател на капитала на лечебното заведение. От министерството са изпратили писмо до Общинския съвет с гледище за " незабавни дейности съгласно визията за бъдещото на болничното заведение ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР