Ако не сте запознати с кето диетата, името може да

...
Ако не сте запознати с кето диетата, името може да
Коментари Харесай

Кето грип: Какво е това и как да го избегнете

Ако не сте осведомени с кето диетата, името може да ви обърка, само че „ кето грип “ не е същинско заболяване и няма нищо общо с елементарния грип.

Единствената причина да се употребява тази номенклатура е симптоматиката на това положение, която съпътства процеса на нахлуване в кетоза.

Това се случва, когато тялото ви спре да употребява глюкозата като източник на сила и стартира да обработва мазнините и да създава кетони за тази цел.

Временната смяна в благосъстоянието е резултат от доста понижаване на потреблението на въглехидрати.

Какво е кето грип?

Кето грипът е реакцията на тялото към потреблението на мазнини за произвеждане на кетони. Този развой обърква тялото ви и заради това може да се почувствате зле, когато влезете в положение на кетоза. Просто казано, усещате резултатите от отнемането на въглехидратите.

Също по този начин си коства да се означи, че кето грипът не е феномен, за който можете да прочетете в научни публикации или медицински списания. Най-вероятно ще чуете за него от други хора на кетогенна диета или посредством обществените медии.

Въпреки тези признаци, които могат да варират от леки до умерени, бъдете търпеливи – описът с преимуществата на кетогенната диета е дълъг и обещаващ.

Какво предизвиква кето грип?

Има няколко аргументи за този нежелателен непряк резултат от кето диетата. Тук тялото ви минава от потребление на въглехидрати като източник на сила към потребление на мазнини за произвеждане на кетонни тела. През това време равнищата на инсулин също падат, което кара бъбреците да работят изключително. Следователно, наред с други нежелани реакции, може да уринирате по-често от нормално.

Някои спомагателни аргументи за кето грип могат да включват преходно ниски нива на кръвната захар от понижен банкет на захар и въглехидрати, както и недостиг на минерали и промени в електролитния баланс. За благополучие тези резултати не траят дълго.

Хора, които от скоро са на кето диета, би трябвало да знаят, че тези признаци ще продължат единствено към седмица.

Може също да забележите редица храносмилателни проблеми, като запек или диария, които се дължат основно на приспособяването на тялото ви към яденето на питателни храни с високо наличие на мазнини.

За да облекчите тези признаци, уверете се, че хапвате задоволително храни богати на фибри. Добрите източници на фибри включват авокадо, семена от чиа, ленени семки, тиквени семки, листни зеленчуци и кръстоцветни зеленчуци.

Какви са признаците на кето грип?

Има доста изгоди за здравето на кетогенната диета, в това число подкрепени от проучвания позитивни резултати върху определени медицински състояния.

Въпреки това, всички тези преимущества не идват без известен дискомфорт.

Кето грип признаци:

  • Главоболие
  • Мигрена
  • Запек
  • Диария
  • Мускулни болки
  • Крампи
  • Стомашни болки
  • Умора
  • Лош мирис
  • Глад
  • Нарушение на съня
  • Раздразнителност
  • Промени в настроението
  • Лоша централизация
  • Мозъчна мъгла

Колко дълго продължава кето грипа?

Обикновено появяването на кето грип стартира почти 24-48 часа след ограничение на въглехидратите. За множеството хора той продължава към седмица, само че има доста редки случаи, когато начинаещите на кетогенната диета би трябвало да се борят с нежеланите симптоми до един месец.

Всичко зависи от няколко фактора, като да вземем за пример вашата генетична предразположеност – някои хора, които минават към кето, в никакъв случай не са имали кето грип.

Въпреки това, всичко зависи от вашата метаболитна еластичност и какъв брой бързо тялото ви е в положение да превключи и да се приспособява към нови метаболитни положения.

Как да се отървете от кето грипа?

През множеството време признаците на кето грип изчезват в границите на една седмица. Въпреки това, някои хора лишават малко повече време, с цел да превключат метаболизма си за потребление на мазнини, като главен източник на сила, вместо глюкоза.

1. Пийте повече вода

Поддържането на хидратация е доста значимо, когато сте на кетогенната диета. Това е особено важно в началото на кетогенното пътешестване, защото загубата на минерали по време на етапа на адаптация не е необикновена.

Ако не ви писне от приема на чиста вода, прибавянето на прясно изцеден лимонен сок може да помогне за ускоряване на метаболизма ви. Сокът на един лимон съдържа единствено 3 чисти въглехидрати.

По време на кетогенната диета се предлага да се стартира с дневен банкет от 20-50 грама чисти въглехидрати, тъй че 3 чисти въглехидрати са единствено дребен %.

Освен това, пиенето на вода с лимон отстранява токсините от тялото и понижава количеството пикочна киселина, за която е известно, че способства за подагра и камъни в бъбреците.

2. Увеличете приема на сол

Може би сте чували, че солта покачва кръвното ви налягане, което евентуално може да докара до сърдечни заболявания, инсулти, инфаркти и камъни в бъбреците.

Въпреки това, изследванията демонстрират, че консумацията на по-малко сол и спазването на диета с ниско наличие на натрий при пациенти с нормално кръвно налягане не демонстрира забележителна разлика в тяхното сърдечно-съдово здраве.

Много модифицирани храни са с високо наличие на натрий, тъй че при кетогенна диета, при която не ядете такива храни, може да се нуждаете от банкет на повече сол.

Натрият е най-концентрираният електролит в нашето тяло и е виновен за мускулната контракция , провеждането на нервните импулси и поддържането на кръвното налягане. Ако в тялото ни има прекалено много натрий, мозъкът ни споделя да пием повече вода, с цел да можем по-късно да отделим непотребния натрий с урината.

Особено при започване на кетогенната диета, нуждата от натрий се увеличава – изключително когато бъбреците ви свикнат да боравят със солта по друг метод от преди.

3. Яжте повече мазнини

Да, яденето на повече мазнини значи да ядете повече калории. Един грам мазнини има 9 kcal, за разлика от въглехидратите и протеините, които имат 4 kcal на грам.

Въпреки това, както може би сте прочели в нашето управление за кетоза, намаляването на калориите не се предлага в началото на вашето кетогенно пътешестване, даже в случай че задачата ви е да отслабнете.

Първата седмица от кетогенната диета е един от най-трудните моменти за тялото ви, тъй като то би трябвало да се научи по какъв начин да употребява мазнини и кетони за сила вместо глюкоза.

Ето за какво е разумно да ядете по-здравословни мазнини и да настроите тялото по-бързо към този метаболизъм.

4. Правете леки извършения

По време на преходната фаза може да изпитате някои или всички признаци на кето грип, като главоболие, мускулна уязвимост, крампи и отмалялост. Това не е времето за тежки физически действия.

Променяйки метаболитните си положения, вие към този момент натоварвате тялото си и не се препоръчва допълнителен стрес от упражнения. Повечето спортисти, които минават към кетогенен метод на живот, съобщават за спад в равнището на показване през първия месец.

Въпреки че не се предлага да упражнявате на умерено до високо равнище, правенето на кардио упражнения с ниска интензивност като йога, пилатес и даже бързи разходки в района могат да облекчат някои от признаците на кето грип, в това число мускулно напрежение и общи болки в тялото.

5. Постепенно намалявайте въглехидратите

Има три най-често срещани метода за реализиране на кетоза и да накарате тялото да създава кетони.

  • Започнете с недояждане
  • Внезапно намалите приема на въглехидрати
  • Постепенно намалите приема на въглехидрати

Всеки от тези подходи има своите преимущества, само че бавното понижаване на приема на въглехидрати може да бъде най-хубавият вид за тези, които желаят доста да понижат или даже да избегнат признаците на кето грип.

Вместо бързо да намалите въглехидратите, можете да прекарате седмица или дори месец, като последователно намалявате приема на въглехидрати.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР