Ако не се разреши имунизацията с АстраЗенека, по мое лично

...
Ако не се разреши имунизацията с АстраЗенека, по мое лично
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Ако не се разреши АстраЗенека, може би ще се търси вариант с друга векторна ваксина |

„ Ако не се позволи имунизацията с АстраЗенека, по мое персонално мнение, може би ще се мине на вариант да се търси друга векторна ваксина. Това обаче ще би трябвало да го кажат експертите ”, разяснява по Нова телевизия шефът на „ Пирогов ” проф. Асен Балтов.

Той увери, че има количества за реваксинация на получилите първа доза от имунизацията.

Балтов разяснява и епидемиологичната конюнктура в столицата. Според него строгите ограничения би трябвало да продължат най-малко две седмици.

„ Според мен би трябвало да бъдат затворени краткотрайно, най-малко за две седмици, детските градини. Учениците от 1 до 5 клас да минат онлайн, доколкото могат. Естествено, не може да затвориш децата, а да оставиш фитнесите и ресторантите да работят ”, безапелационен беше той.

Проф. Балтов още веднъж удостовери, че вирусът мутира. „ От 46 постъпили в лечебните заведения, само двама нямат британския вид. Той към този момент трайно се е настанил в България, в София ”, допълни директорът на незабавната болница.

Той разяснява още, че има от ден на ден пациенти с ковид под 18-годишна възраст, които се нуждаят от лекуване в болница.

„ Всички са с пневмония и се лекуват с антибиотици. Засега няма такива в тежко положение. През изминалия пик имаше и такива, които се нуждаеха от апаратна вентилация ”, изясни проф. Балтов, като добави, че ще се открият още 20 кревати за деца в най-голямата незабавна болница.

„ С днешна дата имаме 390 души, настанени в болничното заведение, от които 10 деца. 40 пациенти са интубирани, на апаратна вентилация ”, сподели проф. Балтов.

Според него контролът върху пандемията не е изгубен . „ Тъжното ще бъде не да няма места в ресторантите, а да няма места в лечебните заведения ”, разясни проф. Балтов.

Той изрази вяра, че в случай че има бърз ритъм на имунизиране, ще се понижи съществено риска от заразяване и до края на юни ще имаме положителни резултати.

Шефът на болничното заведение добави, че по данните на математик, пикът на новозаразените се чака да бъде на 10 април.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР