Ако не се беше случило излизането от българското правителство на

...
Ако не се беше случило излизането от българското правителство на
Коментари Харесай

Бучковски: Излизането на ИТН попречи на внасяне на предложение за РСМ в НС

„ Ако не се беше случило излизането от българското държавно управление на „ ИТН ” се очакваше през тази седмица да има предложение от страна на българския министър председател Кирил Петков пред депутатите в българския парламент за разрешаване на въпроса със Северна Македония. Петков да изиска мандат, вероятно към предлагането на Макрон, в случай че има опция за контракт в последния миг това да се случи в Париж. Имаше начинания – Макрон, Шолц... Румен Радев в този момент трансферира топката към европейците, те да дадат гаранции. В онази фаза, когато се приготвяше вероятно решение, съгласно мен колкото бяхме близо, толкоз бяхме и надалеч от решение, само че мисля, че Петков беше квалифициран да излезе с компромисното предложение и да потърси поддръжка в Народното събрание. ”, сподели в изявление за македонската телевизия Телма Владо Бучковски, някогашен министър председател на Република Северна Македония и представител на държавното управление на Зоран Заев в договарянията с България.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 459
По думите му, обаче „ няколко хода, които Петков направи през последния месец, оставят запаси дали е подготвен на такава решителна стъпка ”. Според Бучковски, в случай че въпросът за повдигане на ветото за договарянията на Република Северна Македония с Европейски Съюз стигне до българския парламент, той ще получи поддръжката на част от депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи, „ само че това са други калкулации, които ще създадат идната седмица ”. 

„ Мисля, че Кирил Петков ще има болшинство, само че няма доста време до срещата на върха на Европейски Съюз. Времето също не е съдружник за него, а у нас наподобява към този момент има отмалялост от това очакване “, сподели Бучковски по отношение на опцията да се отстрани българското несъгласие върху европейската интеграция на Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР