Ако най-трудното за опитомяване сред всички животни е котката, то

...
Ако най-трудното за опитомяване сред всички животни е котката, то
Коментари Харесай

Ето как да преодолеем страха си към някои животни

Ако най-трудното за опитомяване измежду всички животни е котката, то измежду най-интелигентните бозайници е плъхът. Той е единственият измежду гризачите, който се отзовава, когато бъде извикан от човек. Това не може да се случи нито с хамстер, нито с бяла мишка, нито даже със заек. Това разкри „ българският лекар Дулитъл” - зоологът Стоян Лазаров.
Според експерта превъзмогването на сходен боязън е развой и не може да се случи внезапно.
„ Ще донеса дребни плъхчета, които аз стартирам да ги укротявам и човек първо се привързва към по-малкото животно, то е по-миловидно и тогава може да не е от първия път, само че към този момент човек се престрашава да го пипне това животинче, да го постави на ръката си. По този метод да види, че това не е някакво чудовище и страшилище. Легендите нали приказват, че в московското метро има плъхове колкото кучета и котки. Това са нелепости! На страха очите са огромни нормално. Но по този метод човек може с един дресиран плъх, да вземем за пример, даже по-късно да изиска да си го отглежда. Той е единственият измежду гризачите, който се отзовава, когато бъде извикан от човек. Нито хамстер, нито бяла мишка, нито заек. Нищо не може да пристигна. Плъхът е единственото интелигентно животно от цялата тази група, което при сигнал незабавно идва “, сподели Лазаров.
При паяците и змиите ситуацията е почти същото, добави той.
„ По същия метод се работи, само че има хора, които просто изпадат в потрес и суматоха. Например в случай че една пеперуда се оплете в една жена, която изпитва боязън от пеперуди и инсекти, тя може душевен да се разстрои до голяма степен. Затова е доста хубаво, когато към този момент е доста изчерпателен казусът, да бъде включен и психолог, който също да помогне за решаването на казуса “, добави още експертът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР