Ако мнозинството не стои зад това правителство, очевидно се отварят

...
Ако мнозинството не стои зад това правителство, очевидно се отварят
Коментари Харесай

БСП не очаква ГЕРБ да напусне правителството. Загуба на време ли ...

" Ако болшинството не стои зад това държавно управление, явно се отварят доста варианти и след едни избори се основават нови благоприятни условия ", уточни той в ефира на БНР.

 

" Бих възразил, че няма нова политическа обстановка и нови настройки. Тези локални избори демонстрираха съществено разбъркване на въздействието на обединенията, на този стадий на локално ниво ", посочи Вигенин.

 

" Много постоянно Народното събрание изземва функционалностите на държавното управление ", счита депутатът.  Според него не може Народното събрание да се трансформира в квази Министерски съвет, " освен това без следващ надзор ".

 

Отношението на ГЕРБ към държавното управление Вигенин разчита по този начин:

 

" Спектакъл, на който другите дейности ги гледаме в продължение на месеци. От една страна, непрекъснати кавги и разправии, въпреки това – очевидно доста добра заварка, която явно не е в такава степен обществена, а някъде в сенките. Те ще си стоят дружно до тогава, докато могат да напасват своите на първо място стопански, бизнес ползи, някъде и политически. Това се случва в сенките, не пред очите на хората ".

 

Той позволи, че при гласуването на бюджета за следващата година от ГЕРБ ще желаят да се разпише за пред света къде какво би трябвало да се направи, а " в сенките ще бъде написано и кой тъкмо би трябвало да го прави ".

 

ГЕРБ няма да напусне държавното управление, в случай, че има опцията " посредством решението по бюджета да се разпределят едни милиарди, където би трябвало ", счита Кристиан Вигенин, съгласно който " тази политика е в ДНК-то на ГЕРБ " и " ГЕРБ трансформира корупцията в държавна политика ".

 

Преди вота на съмнение по тематиката национална сигурност и защита, Вигенин уточни, че " единственото, с което се занимаваме в последно време, е внасяне на техника, закупуване на техника, ние просто я плащаме, още не е пристигнала – както за самолетите: първата, втората партида, в този момент " Страйкър " -ите ". Според него " защитата не е единствено да внесеш морално остарели машини ". Не е ясно в какъв период съгласно Вигенин би трябвало да се извършват дълготрайни вложения, за които е всекидневно да лишават доста години. 

 

Загуба на време ли е вторият избор на съмнение?

 

Точно такива са изгледите все още. И при този избор - както и първият път, гласовете на внасящите го Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ", както и Радостин Василев, са незадоволителни, с цел да бъде прекъснато ръководството на сегашното държавно управление.

 

Първият избор бе за политиката в енергетиката и на фона на митинги във връзка проектите на държавното управление за обективен преход към по-нисковъглеродна енергетика. Очаквано, .

 

Самата концепция за втори избор на съмнение се  след отхвърлянето на първия, като  той да бъде импортиран още преди изборите. От " Възраждане " обаче задържаха внасянето до през днешния ден.

 

Общо групите на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " и Радостин Василев имат 72 гласа. За да се одобри вотът на съмнение, са нужни минимум 121 гласа.

 

Преди дни водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов сподели, че ще, с цел да бъде вотът сполучлив.

 

Няма изгледи обаче ГЕРБ да поддържа вота - по-скоро Борисов единствено клати лодката на държавното управление, без да има желание да я обърне. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР