Ако младата майка има добра помощница, която в същото време

...
Ако младата майка има добра помощница, която в същото време
Коментари Харесай

6 качества на добрата баба

Ако младата майка има добра помощница, която в това време се явява и баба на дребното, то тогава всичко ще ѝ е по силите. Как да определите дали ще ви провърви? Прочете следните редове и в случай че всичко съответствува, самоуверено раждайте даже и три деца – с сходна баба всичко ще върви без спънки.

1. Държи мнението си за себе си
„ Как?! Мъжът ти не е подарил прекрасен подарък за годишнината от сватбата?! Това е извънредно! “ , споделя мама. И незабавно би трябвало да ви стане ясно, че от нея няма да излезе готина баба. Просто не стопира да мърмори и като предписание е наясно по всички въпроси. Не ви дава да кърмите на мира, нито да приспивате бебето както си желаете – мъчи ви със препоръки, които не сте си и помисляли да поискате.

Преди да е станало на възраст за учебно заведение, детето ще страда от безконечните ѝ забележки, защото  „ това дете е извънредно невъзпитано “ . Важното е да не ѝ давате да командва – това е вашият мъж, вашите деца и вашият живот в края на краищата. Научете майка си да почита избора и мнението ви – ето тогава ще видите каква прелестна баба може да бъде тя. Евентуално.

2. Умее да готви
Особено да прави баница. Не, че някой ще върне патица по пекински. Добре е да не върти едни и същи манджи, а да обича да опитва в кухнята. Ако ѝ се получава и е вкусно, детето също ще го оцени. А щастливата баба ще се радва да му предлага нови и нови блюда и да ви споделя:  „ Нямаш си на концепция, нашето зайче през днешния ден хапна салата от моркови.

3. Тя е самото успокоение
Това качество е извънредно належащо за всяка баба. Така или другояче около децата има много стрес – колики, растящи зъби, обриви и така нататък А какво се желае от роднините в комплицираните интервали от живота на детето? Да запазят успокоение, да не викат, да не истеризират. Колкото по-уравновесена е майка ви, толкоз по-качествена баба ще излезе от нея.

4. Тя е занимателна и с лек темперамент
И на децата, и на учениците ще им е забавно с баба, която ги води в зоопарка, играе на криеница и ги учи на шах. А в случай че от самото начало е заета с гледането на някой сериал и непрестанно го разисква с другарка по телефона, то и на децата ще им бъде скучно с нея.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР