Ако майките на деца с увреждания изявят желание за среща,

...
Ако майките на деца с увреждания изявят желание за среща,
Коментари Харесай

Новият вицепремиер Марияна Николова готова да се срещне с протестиращите майки

Ако майките на деца с увреждания изявят предпочитание за среща, аз съм подготвена да проведем такава. Това сподели пред публицисти в Министерски съвет вицепремиерът Марияна Николова.

„ Моята кандидатура е излъчена от коалиция „ Обединени патриоти “, само че ще диря разговор с всеки депутат. За момента не усещаме отвращение от тяхна страна за това “, изясни Николова.

Попитана каква е оценката ѝ на митинга на майките на деца с увреждания, тя отговори: „ Разбирам майките дотолкоз, доколкото те в действителност са претърпели доста. Аз също съм майка и това е значимо да се означи. И един от моите цели ще бъде българското дете “.

Николова уточни, че в случай че някоя от майките желае разговор с нея, тя е подготвена на подобен. „ Като член на кабинета при декларирано искане за среща от страна на съответна група, постоянно съм подготвена за такава. С моето държание и с моите дейности все още не съм направила нещо, с което да дефинирам съответно отношение към майки или към различен “, разяснява тя, представена от " Фокус ".

На въпрос дали застава зад позицията на Валери Симеонов, че всичко е надали не накриво от медиите и това, което той е споделил, не е напълно по този начин (става дума за обидните му избрания към майките на деца с увреждания - бел.ред), Николова отговори, че е гледала изказването. „ Но в началото в медиите не беше обещано цялото изказване. След като към този момент се даде цялото, тогава се разбра неговият цялостен смисъл. Това мога кажа. “

Попитана какъв брой време ѝ е трябвало да размишления дали да одобри поста на вицепремиер, Николова отговори: " Всичко стана доста бързо ". Тя уточни, че за нея тази служба е отговорност и чест. „ Нека да забележим какъв ще е предоставеният сектор на отговорност от страна на министър-председателя и надлежно мога да кажа какви съответни дейности и ограничения ще подхваща “, изясни тя.

Николова уточни, че е подготвена да взаимодейства с всеки един депутат. „ А Валери Симеонов е депутат “, сподели още тя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР