Ако махнем целия театър, който се случва в момента, ние

...
Ако махнем целия театър, който се случва в момента, ние
Коментари Харесай

Петков: Пред ГЕРБ има три избора да решат какво ще правят

Ако махнем целия спектакъл, който се случва сега, ние сме в първия мандат на ГЕРБ. Пред ГЕРБ има три избора и те са доста ясни. Това съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков в коридорите на Народното събрание, представен от БГНЕС.

Първо, държавно управление на ГЕРБ на малцинството, на личностите, на специалистите, програмно, отиват при Движение за права и свободи и желаят поддръжката като хора от Делян Пеевски. Избор две - споделят не можем да създадем държавно управление, мисля, че би трябвало да отиваме на избори.

Третият избор е доста елементарен - поддържат държавно управление с втория мандат. Ние бяхме безусловно транспарантни през цялото време, добави Петков.

Вече е време ГЕРБ да кажат кой от тези три действителни избора могат да създадат. Няма смисъл да се въртим в непрекъснати диалози за нещо. Или вършат първото с Движение за права и свободи, или споделят отиваме на избори и губим историческо време или да кажат поддържаме това, което ние предложихме, акцентира Петков.

Петков разяснява, че това, което са посочили сега е състав, който считат, че може да извърши програмата, която са задали. " Казахме ясно, че сме подготвени да ни управляват през Народното събрание, през комисии. Казахме, че можем да сложим пай период, казахме 18 месеца, с цел да може да влезем в Шенген, Еврозоната, да си попълним нещата, които се изискват по ПВУ ", посочи той.

Съпредседателят на Продължаваме промяната сподели, че са подготвени да приказват по програмата. Според него от ГЕРБ би трябвало да отговорят дали желаят поддръжката на Движение за права и свободи или са подготвени да хвърлят страната в избори.

" Аз направих крачка обратно, с цел да покажа какъв брой е комплицирана ситуацията ", акцентира той.

Петков добави: " Мандатът е при Борисов. Той може да търси поддръжка при Движение за права и свободи, може да каже би трябвало да се върви на избори или може да поддържа един от най-хубавите учени в света, който да поведе България напред ", сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР