Ако корупцията пряко не облагодетелства ПП-ДБ, те са готови да

...
Ако корупцията пряко не облагодетелства ПП-ДБ, те са готови да
Коментари Харесай

Караджов: Парламентарната комисия ще бъде параван, не се ли покажат водачите на мафиотските схеми

Ако корупцията директно не облагодетелства ПП-ДБ, те са подготвени да крещят, до момента в който самите те са корупционерите.

Това съобщи пред БНР Гроздан Караджов, народен представител от Има Такъв Народ, член на парламентарната комисия за следствие на активността към Мартин Божанов - Нотариуса и някогашен министър на районното развиване.

Той изясни повода за поддръжката на Има Такъв Народ към създаване на VII и VIII блок на АЕЦ " Козлодуй “ единствено от една компания - " Хюндай ", и за какво не са се съгласили с ПП-ДБ да има и още една - американска, която да се конкурира с тях.

" Изпълнителната власт имаше 9 месеца да предложи предложения. Ние сме за съществено развиване за нуклеарната енергетика и за прибавянето на последващи блокове в АЕЦ " Козлодуй, само че не е безапелационно да влезете в 12 без 5 в тази скица, т.е. да извършите корупционна скица от един към този момент завършил диалог ".

Генезисът на Политическа партия стана забележим, съобщи той в предаването " Неделя 150 ".

" Техният подмолен състезател Алексей Петров беше освен един от стожерите на тази партия, само че инфраструктурата продължава да работи и през бащата на Кирил Петков. Бидейки ръководещи, те са рожба на задкулисието в България, в това число и на корумпирането на правосъдната система ".

В България има страна, която е подчинена на частни ползи, счита Караджов.

" Кръгове като тези към Пепи Еврото, Мартин Божанов – Нотариуса и Алексей Петров постоянно са се заигравали с политическата власт, която разпъва чадър върху тези машини за частно правораздаване. Те могат да се употребяват както за облагодетелстване, по този начин и за бухалки. Затова основават нови и нови корупционни поректи. Затова беше основана и Политическа партия.

На върха на хранителната верига на машината за частно правораздаване се намират постоянно политици ", съобщи Гроздан Караджов.

" Ако не достигнем до тези, които са основали тази конструкция, тя ще продължи да си работи, просто няма да го има Божанов, ще изчезне Пепи Еврото. Ако се появяват нови медиатори, те ще играят единствено ролята на бушони. Не се ли покажат политическите водачи на тези мафиотски схеми, парламентарната комисия ще бъде просто един заслон ".

Според него обаче, тази комисия няма нужните пълномощия, с цел да направи всичко това.

" Затова ние казахме, че се основава за да се замете случая. Тази комисия трябваше да се разшири – да обгръща и фабриката за частно правораздаване на Пепи Еврото и схемите на Алексей Петров. Те имат касателство към една обща мафиотска конструкция. Но в зала останахме самотни. В комисия също беше отказано. Управляващите са свързани с едно и също задкулисие и стартират да се пазят.

Представяте ли си, че седим и разясняваме писменето самопризнание за това по какъв начин да се поделят регулаторите и кой да бъде основния поркурор. Не може да обсъждаш името на бъдещия основен прокурор в задкулисие. Това е най-грозната корупционна преживелица от 20 години.

Не съм видял някой да преследва Христо Иванов и да го пита правилно ли е предложил име на основен прокурор. Къде отиде битката със задкулисието?! Ходихме да протестираме по площадите, с цел да може тези нови герои – от ПП-ДБ, да станат новото задкулисие, да си разделят всичко – и регулатори, и прокурор. Това е нов жесток стадий на корупция в България, основан със силата на едно смазващо болшинство ".


Той изясни за какво Има Такъв Народ са взели участие в взаимно ръководство с Политическа партия и Демократична България.

" Не искахме да управляваме с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Нямахме визия, че Политическа партия и Демократична България ще влязат в същинска коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, ще желаят да станат част от това задкулисие и да си поделят властта ".

Караджов счита, че в меморандума за ръководство, препоръчан от ПП-ДБ, " са поставени клинове “.

„ Които дават правото всеки, който не се харесва на Движение за права и свободи, да бъде спрян, дават опция и на ГЕРБ да стопират, Политическа партия и Демократична България имат същата опция ".

Той счита, че се дава опция в регулаторите да бъдат определени хора, които за пред обществото няма да бъдат партийно обвързани, само че ще са правилни на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Гроздан Караджов уточни като позитивен образец за член на регулатор Иван Иванов от КЕВР. Отрицателен образец за него е Борислав Белазелков, който стана парламентарен арбитър, препоръчан от ПП-ДБ за запълване на едно от местата в парламентарната квота.

Има Такъв Народ няма да предложи членове на регулаторите, в случай че се одобри препоръчаното в меморандума, безапелационен е депутатът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР