Ако Комисия за защита на потребителите (КЗП) влезе във функциите

...
Ако Комисия за защита на потребителите (КЗП) влезе във функциите
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Регулаторите трябва да станат работещи


Ако Комисия за отбрана на потребителите (КЗП) влезе във функционалностите си в битката с индексиране на, тогава може да се смята, че страната ще способства за това да има спокоен пазар. Това съобщи някогашният шеф на КЗП и заместник-министър на стопанската система и промишлеността Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия.

Според него страната би трябвало да се постарае регулаторите да станат работещи. Трябва да бъдат положени професионални старания, с цел да може да се извърши законът подобен, какъвто е, настоя той. И добави - регулаторите би трябвало да работят с нова сила и подтик, с което ще се даде явен сигнал на мобилните оператори и нелоялните търговски практики. Мобилните оператори умишлено организират политика, с която заблуждават хората и ги карат да подписват неща, които въобще не знаят, и дават услуги, които въобще не се употребяват, разкритикува Маргаритов.

" Хората се оплакват от мобилните оператори, че са ги предиздвикали да станат плебеи " , безапелационен бе той.
 „ Прозрачност без граници “ с три въпроса към премиера за мобилните оператори
„ Прозрачност без граници “ с три въпроса към премиера за мобилните оператори

От асоциацията са изпратили писмо до Денков

Маргаритов подсети, че на цените на мобилните оператори. За момента няма деяние от страна на институциите да се борят против високите цени на телекомите. Единствено Корнелия Нинова сподели, че ще бъде предявен групов иск посредством Федерацията на потребителите в България и това е вероятен метод. Един подобен иск в съда ще мине много дълго време, до момента в който бъде извършен, уточни Маргаритов.

Иначе по думите му в този момент наподобява по-спокойно спрямо предишните години . Държавата има един главен ангажимент, който не се съблюдава - да има работещи институции, уточни Маргаритов, който не знае дали дотацията за отпадане на държавната поръчка в университетите или дотациите за дървата за огрев ще имат резултат.

Димитър Маргаритов счита още, че България е жертва на Европа с мотив, че с известно забавяне с усещат всички удари, които понася европейската стопанска система.

Икономистът Кузман Илиев добави, че държавното управление залива огъня с бензин - взима пари извън и се впръскват в стопанската система ни. Той счита още, че  са основателни.
 КЗП не може да отбрани потребителите от мобилните оператори, последната дума е на съда
КЗП не може да отбрани потребителите от мобилните оператори, последната дума е на съда

Министерството на превоза и известията нямало какво да добави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР