Ако Каталуния обяви едностранно независимост, ще вземем решения за възстановяване

...
Ако Каталуния обяви едностранно независимост, ще вземем решения за възстановяване
Коментари Харесай

Испания засилва натиска срещу Каталуния

Ако Каталуния разгласи едностранно самостоятелност, ще вземем решения за възобновяване на закона и демокрацията. Така испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария разгласи пред радио COPE какво ще предприеме Мадрид, в случай че на следващия ден (10 октомври) каталунският парламент гласоподава пускане на процедура по самостоятелност. Припомняме, че на следващия ден министър председателят на Каталуния Карлес Пучдемон би трябвало да показа пред каталунския парламент отчет за политическото положение на испанскаа самостоятелна провинция.
„ Обръщам се към хората с възприятие за отговорност в каталунското държавно управление – не скачайте в пропастта, тъй като ще вземете със себе си и хората “, прикани Сорая Сантамария.
Засега испанският министър председател Мариано Рахой не изключва опцията да суспендира автономията на Каталуния и да насрочи локални избори, при положение на едностранен акт на самостоятелност, написа Reuters.
Съгласно каталунския закон, в случай че на следващия ден бъде стартирана процедура за оповестяване на самостоятелност, то ще има шест месеца, в които ще се водят диалози с Мадрид за обособяване, а по-късно ще има районни избори и дефинитивно довеждане докрай на „ развода “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР