Ако желаете да се грижите за красиви растения и цветя

...
Ако желаете да се грижите за красиви растения и цветя
Коментари Харесай

Кои са най-лесните за отглеждане растения?

Ако желаете да се грижите за красиви растения и цветя вкъщи на вашия прозорец или балкон, само че постоянно се разсейвате и забравяте да ги поливате постоянно, не е нужно да страдате от непотребни терзания. Някои цветя не се нуждаят от постоянно поливане и може да ги пренебрегвате с дни, без заплаха от това да изсъхнат. Нека забележим в тази публикация кои растения са най-лесни за развъждане в домашни условия.

Сукуленти

Този вид цветя сигурно биха издържали дълго време, в случай че не се поливат постоянно. Това са растения като – кактус, алое, каланхое, рохея, спадащи към групата стайни растения с месести листа, с богато наличие на вода, което разрешава рядкото им поливане.

Замиокулкас

Това растение с високо зелено стъбълце и жилави листа е в действителност доста красива и елементарно може да бъде уставено на умерените слънчеви лъчи, което няма по никакъв начин да му навреди. То е уместно за развъждане както у дома по този начин и в офиса ви. То избира да вирее в суха почва и по тази причина не изсъхва при липса на поливане.

Потос

Другото му име е листна лоза и е доста издръжливо растение, по тази причина е  и желано за развъждане от доста хора. Издържа на слаба осветеност и няма риск от изсъхване, в случай че човек не помни постоянно да го полива в продължение на дни. Дори и почвата му да изсъхне то отново ще оцелее.

Палма конска опашка

Мексико е мястото, от където произлиза растението, което получава и прословутото си име поради своята забавна и необикновена форма. В дебелото му стъбълце се съхраняват значителни количества вода. Така че цели седмици растението може да издържи без да бъде поливано.

Змийско растение

„ Свекървин “ или „ тъщин език “ е един от прякорите на това растение.Много постоянно се избира за развъждане от градинари и фенове на живи домашни растения, заради лесното му поддържание.

Въздушни растения

Този вид растения се назовават по този метод, тъй като порастват постоянно на нетипични и недостъпни места. Например тиландсията обича да пуска корен върху други типове растения и най-често разнообразни дървета. Въздушните растения са непретенциозни и намират хранителни субстанции на труднодостъпни места, което значи, че не се нуждаят от толкоз постоянно поливане.

Бегонии

Бегониите са доста обичани цветя, освен поради красивите си цветове, само че и тяхното елементарно развъждане и непридирчивост. Бегониите са в много разнообразни типове и могат да украсяват вашия балкон както напролет, по този начин и през лятото. Също не се нуждаят от постоянно поливане, дори през зимата съвсем въобще.

Китайско вечнозелено растение

Китайското вечнозелено растение е отлично да бъде развъждане вкъщи, тъй като е доста скромно и може дълго време да издържи без светлива и вода, без в допълнение обогатяване на неговата почва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР