Ако израелско-палестинският конфликт се разпространи в целия Близък изток, светът

...
Ако израелско-палестинският конфликт се разпространи в целия Близък изток, светът
Коментари Харесай

Петролен шок на 21 век – възможни ли са 500 долара за барел?

Ако израелско-палестинският спор се популяризира в целия Близък изток, светът ще се изправи пред невиждана енергийна рецесия, написа японското издание Shūkan Gendai.  При избрани условия цената на петрола може да скочи до 500 $ за барел, предизвестява създателят.

На 8 октомври новината на Ройтерс за огромни конфликти сред Хамас и Израел обиколи света, вследствие на които броят на починалите надвиши 400 души. Съобщава се, че Съединени американски щати осъждат офанзивата.

Към момента на писане  на стаатията войната е ескалирала още повече – на 10 октомври Японската организация за външна търговия заяви, че офанзива на ислямската фундаменталистка организация Хамас против Израел е умъртвила към 1500 души от двете страни.

Причината за конфликтите сред двете страни може да бъде проследена до основаването на Израел през 1948 година Това събитие разруши мира в Близкия изток и провокира безпорядък, който продължава и до през днешния ден.

Тристранната английска дипломация в интервала, водещ до основаването на Израел, беше ужасна. Ето за какво в интернет Англия се назовава britrash (British+trash).

Обединеното кралство не може да избяга от отговорността за хаоса, който е резултат от тази тристранна дипломация. Друга страна, която осъществя упоритостите си посредством принудително навлизане в непознати територии след основаването си, е Израел. Той беше подсилен от Съединени американски щати и европейските страни.

Този път, както Японската организация за външна търговия означи на 10 октомври, „ президентът на Съединени американски щати Байдън, дружно с четирима европейски водачи, излезе с изказване, изразяващо поддръжка за Израел “.

Но Израел и западните страни, които нарушиха мира в Близкия изток, несъмнено, няма да могат да го върнат, даже и да се обединят.

Кой е притиснат в ъгъла?

Варварските дейности, осъществени от Израел в Близкия изток с поддръжката на Запада, са безчет – да вземем за пример Втората близкоизточна война, която стартира с национализирането на Суецкия канал от президента Насър през 1956 година В резултат на този случай Англия, искайки да си върне канала, прикани Франция и Израел да нахлуят в Египет.

Очаквано, целият свят се опълчи на акта за скрит план за навлизане в друга страна и даже Америка не го поддържа, оставяйки трите страни агресори интернационално изолирани. Те одобриха рекомендациите на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня и оповестиха изтеглянето на войските.

Много нации от Близкия изток пострадаха от безконтролното държание на Израел и Запада, а най-големите жертви са палестинците, които изгубиха родината си и станаха изгнаници.

Без вярното схващане на този исторически декор, конфликтите сред Хамас и Израел са неправилно разбрани.

Боевете могат да се преглеждат като опозиция против ограбването на територия от Израел от основаването му през 1948 година

Както е маркирано в публикациите „ Телевизията и вестниците би трябвало да поемат отговорност за аферата Джони Китагава “, оповестена на 29 септември, и „ Не следвайте четвъртата власт – малкия екран и вестниците се пробват да унищожат демокрацията “, оповестена на 17 септември, ние не би трябвало да се има вяра на медийни известия, които отразяват Китагава в продължение на 58 години (основател на организацията за гении Johnny & Associates, която има на практика монопол върху основаването на момчешки групи; през септември тази година Johnny & Associates призна, че Джони Китагава е направил полов тормоз за години във връзка с малолетни.- бел.ред.).

Но варварските дейности на подкрепяния от Запада Израел също се прикриват.

Например, доста страни споделят мнението на Sputnik News, оповестено на 8 октомври: „ Израелската окупационна политика носи цялостна отговорност за ескалацията на спора – Министерство на външните работи на Катар “.

Нещо повече, нечовешкото отношение на Израел към палестинците е впечатляващо, както се акцентира в публикация на Sputnik от 10 октомври: „ Палестинците са хуманоидни животни, споделя израелски чиновник, до момента в който президентът на Колумбия показва нацистки трендове. “

Наистина, актуалният израелски министър-председател Нетаняху се характеризира като извънредно десен деспот, както се споделя в публикацията на токийския вестник от 24 януари: „ Спрете диктатурата: 100 000-силна проява против правосъдната промяна, целяща да избави израелския министър-председател Нетаняху от гонене за корупция. ”

Подкрепата на сходни диктатури е способ, който се е запазил на Запад от предишното, само че няма да донесе мир на Близкия изток.

Следващият е Иран?!

Тази тирания, която сее безпорядък в Близкия изток, е в несъгласие с страните от Близкия изток от доста години.

Доскоро имаше очаквания за нормализиране на дипломатическите връзки със Саудитска Арабия, само че на 11 октомври вестник Nihon Keizai заяви: „ Саудитският водач поддържа палестинците “.

Също на 9 октомври изданието означи, че Иран отхвърля да е забъркан в офанзивите на Хамас против Израел, само че все пак се е нараснал рискът бомба със закъснител да избухне в най-неподходящия миг – ирано-израелска война ще избухне след SVO.

Настоящият конфликт сред Палестина и Израел идва в един от най-лошите моменти.

Засега спорът е стеснен до Хамас и Израел, само че нечовешките дейности, разказани в публикацията на Nihon Keizai от 9 октомври „ Израел сподели, че Газа е изцяло обкръжена и откъсната от инфраструктура и храна “ могат да доведат до сериозна реакция освен в Средния Изток, само че и в незападни страни.

Ако бъдещите враждебни дейности ескалират, с цел да включат повече страни от Близкия изток, въпросът, издигнат в публикацията от 19 март – „ Отношенията сред Иран и Саудитска Арабия се усъвършенстват благодарение на Китай, до момента в който светът се върти без Съединени американски щати “ – ще излезе на напред във времето.

След съветския газ

На 8 октомври президентът Байдън разкритикува офанзивите на Хамас и сподели, че поддръжката на Израел е непоколебима, само че също по този начин отчужди Близкия изток и арабските страни.

Това е избор, характерен за американски водач, както се споделя в публикация от 31 август предходната година, „ президентът на Съединени американски щати Байдън е неуспех, без значение какво прави – дипломация, военни каузи или вътрешна политика “.

Но това също по този начин значи, че има мощна опция за гонене на двустранна тактика на фона на разочарованието измежду американската общност, както NHK заяви на 4 октомври: „ Длъжностни лица на Съединени американски щати търсят утвърждение за бюджет за помощ за Украйна, който ще изтече

Както е маркирано в параграфа за тайните интервенции на американските управляващи в обявата от 24 февруари, “Замесено ли е държавното управление на Съединени американски щати в подкопаването на Северен поток? Япония е в заплаха заради съдействието на Байдън и “загубения ” Кишида ”, вследствие на спирането на съветските енергийни доставки Европа се оказа в дълбока рецесия.

По-специално, пагубните последствия за Германия се разискват в публикацията „ Ужасяващи резултати от прехода към електрически транспортни средства – понижаване на производството на Volkswagen. Декарбонизацията е пътят към третокласна страна? “

Ако близкоизточният нефт и газ, които трябваше да заменят съветските запаси, спрат, Европа ще бъде опустошена. Американските производители на нефт са заети с вътрешната политическа обстановка, тъй че няма да оказват помощ на други страни.

Петролната рецесия на 21 век

По случайност през 2023 година се навършват 50 години от първия петролен потрес през 1973 година Втората петролна рецесия настъпи през 1979 година и продължи до 1983 година Като се брои от първия нефтен потрес, това продължи общо 10 години.

Както се отбелязва в публикацията „ Светът работи на изкопаеми горива даже с негативни петролни фючърси “, оповестена на 6 май 2020 година, човечеството не може да оцелее без такова гориво, най-малко към този момент.

Ако войната се популяризира в целия Близък изток, прогнозите, направени в публикацията от 18 октомври предходната година „ Ще има ли хранителна и енергийна рецесия с невиждани размери през 2023 година “, ще се осъществен. Притесненията за това стават все по-реалистични.

При избрани условия цената на петрола може да скочи до 500 $, както се разисква в публикацията „ Декарбонизацията е движеща мощ на актуалната разрастваща се енергийна рецесия “, оповестена на 6 декември 2021 година

С марката $100+, която сега се разисква, $500 може да не наподобява като реалистично равнище. Въпреки това, както е маркирано в публикацията, упомената нагоре, неоспоримият исторически факт е, че цената на петрола, която беше единствено няколко $ за барел преди разтърсванията през 70-те години на предишния век, се е повишила повече от 10 пъти, с цел да доближи 40 $ за барел.

По-специално, предстоящите петролни шокове и други съществени отрицателни последствия могат да произтекат от нелепи политики за декарбонизация, както се разисква да вземем за пример в моята публикация „ Катастрофалните последствия от декарбонизацията и прехода към електрически транспортни средства. Tesla и Honda са в рецесия, само че Toyota излиза победител? “ и обявата от 5 ноември 2021 година „ Soaring Energy Prices—A Total Collapse of States and Companies Promoting Decarbonization and EVs? “

Разширяващият се БРИКС ще придобие мощ

Както наблягам в публикацията си, светът се движи от Запада към БРИКС – което включва Саудитска Арабия и Русия, които образуват основата на ОПЕК+.

Позицията на Саудитска Арабия към този момент беше упомената, а тази на Русия беше разказана в материала на TBS NEWS DIG от 11 октомври: „ Президентът Путин подлага на критика Съединените щати за широкомащабни военни дейности сред Израел и Хамас: „ Това е образец за неуспеха на Американската политика в Близкия изток.

Освен това разширената група БРИКС включва комунистически Китай, втората по величина мощ в света по Брутният вътрешен продукт, както и бързо разрастващата се Индия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР