Ако изборите се провеждаха в момента, ГЕРБ-СДС щеше да бъде

...
Ако изборите се провеждаха в момента, ГЕРБ-СДС щеше да бъде
Коментари Харесай

Маркет Линкс: ГЕРБ е първа сила, доверието в кабинета е 21%

Ако изборите се организираха сега, ГЕРБ-СДС щеше да бъде първа политическа мощ, запазваща сериозна преднина пред вторите „ Продължаваме промяната-Демократична България “. Това демонстрират данните от социологическо изследване на „ Маркет Линкс “, показано пред бТВ.


В Народното събрание също по този начин влизат „ Възраждане “, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Лидерите с най-висока поддръжка от гласоподавателите са президентът Румен Радев, водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и министър-председателят акад. Николай Денков.

Доверието към президента е 43%, а към водачът на ГЕРБ-СДС – 25%. Доверието към премиера е 24%, само че недоверието към него е 52%.

Финансовият министър Асен Василев се употребява с доверието на 16% от гласоподавателите, колкото е и доверието към водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. И двамата се употребяват с рекордно отрицание. На първия не имат вяра 64%, а на Костадинов – 62%.

Доверието към съпредседателя на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Кирил Петков е 15%, а недоверието – 70%.

Институцията с най-голяма доверие е държавното управление. 21% от жителите имат вяра на кабинета „ Денков-Габриел “, до момента в който 53% са на противоположната позиция.

Народното събрание и прокуратурата са еднообразно доверие 15%, само че недоверието в законодателния орган е 63%, а към прокуратурата е 58%. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР