Ако искате наистина да впечатлите или просто да зарадвате вашата

...
Ако искате наистина да впечатлите или просто да зарадвате вашата
Коментари Харесай

Кейк със сърце за влюбени

Ако желаете в действителност да впечатлите или просто да зарадвате вашата половинка, заложете на тази рецепта за апетитен кейк със сърце и мирис на обич

Необходими Продукти

За сърцето


● брашно - 160 г
● прясно мляко - 110 мл
● краве масло - 55 г меко
● яйце - 1 бр.
● захар - 140 г
● ванилова захар - 10 г
● сок от лимон - 1 с.л.
● сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
● оцет - 1/2 ч.л.
● сладкарска багра - 1 ч.л. алена

Кейк


● яйца - 3 бр.
● краве масло - 150 г, разтопено
● захар - 150 г
● брашно - 230 г
● прясно мляко - 2 с.л.
● бакпулвер - 15 г

За поръсване


● пудра захар
● ганаш - от бял шоколад за декорация, по избор

Начин на подготвяне

Кейкът със сърце за влюбени е хубав и гръмък и е една чудесна изненада за празника Свети Валентин или всеки различен мотив, с цел да покажем внимание и обич към половинката си.

Отделете си малко повече време за приготовлението му, само че не се плашете, че е комплицирано.

Започнете с най- значимата част - сърцето.

Разбийте в купа мекото масло със захарта и когато получите бухнал крем, сложете яйцето и не спирайте да разбивате с миксера.

Отделно угасете содата в оцета, а при прясното мляко сипете лимоновия сок и оставете да се пресече.

Сложете към крема от маслото и яйцето пресеченото мляко, шупналата сода, ваниловата захар и сладкарската багра. Разбъркайте до еднородност и най-после пресейте към сместа брашното.

Хомогенизирайте добре аленото кексово тесто и го сипете в правоъгълна форма за кейк с съдържимост 1 л (предварително намаслена и набрашнена).

Печете в загрята на 160 градуса 35-40 минути или до суха съчка. Оставете за малко във формата, преди да извадите, защото е нежен.

Готовият розов кекс охладете върху решетка и срежете на две надлъжно през средата, както когато разполовяваме блат за торта.

Изрежете сърца с формичка за сладки и ги подредете компактно прилепени едно за друго, като дължината им би трябвало да е колкото на правоъгълната форма, в която ще се пече и главното тесто за кейка-27 см.

Завийте компактно линията от сърца със транспарантно домакинско фолио и приберете във фризер за 2 часа. Ако не бързате, може да започнете от предния ден и да оставите в ледник за една нощ.

Втвърдените сърца, залепнали едно за друго като цяло едно блокче, извадете от хладилника или фризера и се заемете с останалата част от кейка.

Разбийте 3-те яйца със захарта, сипете разтопеното масло, млякото и най-после брашното с бакпулвера.

Намазнете и набрашнете формата за кейк и в нея сложете слой от бялото кексово тесто. Разположете върху него в средата блокчето от червени сърца и залейте с останалата примес.

Изпечете за 45 минути в авансово загрята на 160 градуса фурна. Оставете да изстине малко и тогава доохладете върху решетка.

С това главната част от рецептата е приключена и остава да украсите съгласно въображението си, с цел да е още по-красив вашият сладкиш за Свети Валентин, въпреки че неговото обаяние се крие във вътрешността, когато се разреже.

Аз шприцовах формички от ганаш от бял шоколад, леко обагрен в розово и поръсих с пудра захар.

Прекрасен празник и да ви е сладко!

* Изрезките от сърцата можете да употребявате за други сладкиши като пудинг, торта в чашки или бурканчета или кейк попс.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР