Ако искате дори по празниците да се придържате към кето

...
Ако искате дори по празниците да се придържате към кето
Коментари Харесай

Перфектният кето кекс

Ако желаете даже по празниците да се придържате към кето режим на хранене, ето ви една чудесна рецепта за кето кекс

Необходими Продукти

За Тестото


● монк - 1 3/4 ч.ч.
● какао - 1 ч.ч. на прахуляк
● бадемово брашно - 3 ч.ч. бланширано
● бакпулвер - 1 с.л.
● масло - 3/4 ч.ч. (омекнало на стайна температура )
● яйца - 6 огромни (на стайна температура)
● бадемово мляко - 3/4 неподсладено (на стайна температура)
● заквасена сметана - 3/4 чаша (на стайна температура)
● ванилия - 1/2 с.л. дестилат

Шоколадова глазура


● шоколадов чипс - 1 ч.ч. без захар
● животинска сметана - 1 1/4 ч.ч. висока масленост
● кето подсладител - по желание

Начин на подготвяне

Тази рецепта за кето сладкиш наподобява задоволително зашеметяваща, с цел да сервирате на специфичен мотив — само че също е задоволително лесна за подготвяне когато и да е, когато имате потребност от шоколадово прелъщение!

Рецепта за кето шоколадов кекс със единствено 5, 6 г чисти въглехидрати и зашеметяваща презентация! Сладкишите с ядки са извънредно придирчиви, само че тези препоръки ще оказват помощ на вашите да се изпекат чисто и елементарно:

Намажете добре тавата. Обичайно е да се залепват по тиганите, само че има просто решение: Намажете щедро тавичката!

Използвайте съставки на стайна температура. Важно е маслото, млякото, яйцата и заквасената сметана да са на стайна температура, тъй че да се включат вярно. Ако са студени, маслото ще се втвърди, когато ги смесите.

Бъдете търпеливи. Печенето на ядкови сладкиши лишава повече време от множеството други сладкиши, тъй че устоявайте на желанието да отворите фурната.

Охладете преди глазурата. Ако шоко кексът е още топъл, по-голямата част от глазурата ще попие в кекса, а останалата част ще изтече. Загрейте фурната до 177 °C. Намажете щедро тавичка или две формички за кекс и оставете настрани.

В огромна купа разбийте дружно подсладителя монк, какаото на прахуляк, бадемовото брашно и бакпулвера, оставете настрани.

Във втора огромна купа с ръчен миксер разбийте маслото, до момента в който стане пухкаво. Разбийте яйцата, бадемовото мляко, заквасената сметана и ванилията до гладкост.

Постепенно прибавете сухите съставки към мокрите, като разбивате с ръчния миксер.

Прехвърлете кексовото тесто в квалифицираната тавичка. Печете за 40-45 минути или до момента в който клечката за зъби, сложена в центъра, излезе съвсем чиста.

Извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине в тавата за към 30 минути. След това обърнете кекса върху решетка за изстудяване и охладете изцяло.

Междувременно прибавете шоколадовия чипс и тежката сметана на водна баня и бъркайте непрестанно, до момента в който шоколадовите стърготини се разтопят.

След като коледния кекс се охлади изцяло, поръсете с глазурата и оставете да стегне преди сервиране. Украсете с вашето въображение и се насладете!

Съхранение: Съхранявайте в ледник до 1 седмица. Ако е допустимо, избягвайте глазирането до директно преди сервиране.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР