Ако искате да започнете да водите здравословен начин на живот,

...
Ако искате да започнете да водите здравословен начин на живот,
Коментари Харесай

8 навика, които ви пречат да отслабнете

Ако желаете да започнете да водите здравословен метод на живот, не бързайте да го вършиме преди да се запознаете с някои детайлности.

Дори здравословното хранене може да ви донесе главоболия, в случай че не се храните вярно. Ние сме приготвили нездравословните привички, храни и питиета, които ви пречат да изглеждате слаби. След като разберете кои са те ще бъдете изцяло готови за начало на здравословен живот.

1. Постоянното дъвчене на дъвка - за доста дами това е метод да утолят глада си най-малко за малко, само че несъмнено не може да бъде решение на казуса. Дъвченето на дъвка подтиква отделянето на стомашни сокове, а когато това е на вятъра, т.е. в корема ви няма храна, вие няма по какъв начин да се чувствате добре. Можете да замените дъвката с чаша вода, която да пиете на дребни глътки и непрекъснато.

2. Ядете прекомерно доста сол - солта задържа вода в тялото ви, което е причина за отичане на корема. Всъщност това е добре, когато времето на открито е топло, тъй като тялото ви не се дехидратира. През другите месеци обаче е доста нездравословно да приемате прекомерно доста сол. Не забравяйте и за " скритата сол ", която можете да срещнете даже в наличието на бисквитки. Най-доброто решение е да спрете да се храните с полуготови и подготвени храни.

3. Храните се прекомерно бързо - до момента в който се храните бързо вие не си давате задоволително време да сдъвкате добре храната, а дружно с нея приемате прекомерно огромни количества въздух. Също по този начин не давате време на организма ви да разбере, че е сит и изяждате повече от нужното. Опитайте се да отделяте задоволително време най-малко за главните хранения.

4. Пиете газирано - колкото и да обичате да пийвате кола или бира през горещите летни дни, ще би трябвало да се лишите от това наслаждение. Балончета в чашата- балончета в стомаха. Нормално е коремът ви да наподобява издут след една кола или каквато и да е газирана напитка. Ето за какво, в случай че желаете да отслабнете, ще би трябвало да ограничите оптимално газираните питиета или най-добре, да ги спрете.

5. Пиете със сламка - премахнете сламка от всички питиета, с които сте привикнали да я употребявате. Напълно допустимо е пастмасовата сламка да е причина за въздуха в стомаха ви, който го кара да се подува.

6. Храните се с подготвени " диетични " артикули - не се залъгвайте, че етикета " без захар ", значи че е в действителност потребно да консумирате този артикул. За да е апетитен, той сигурно съдържа изкуствени подсладители, които са също толкоз нездравословни за вас. Тези субстанции остават съвсем изцяло неразградени в тялото ви и водят до отичане на стомаха. Заменете ги с плодове и зеленчуци.

7. Прекалено доста фибри - те са потребни са стомашно-чревния тракт, само че когато са в прекомерно огромни количества пречат на храносмилането, провокират газове и водят до отичане на стомаха. Когато се храните с храни, богати на фибри ги сдъвквайте доста добре, с цел да намалите тежестта върху стомаха.

8. Ограничете напрежението оптимално – колкото и прецизни да сте в една диета, в случай че тялото ви е изложено на сериозен стрес, това ще ви попречи да имате фигурата, която желаете да постигнете. Почивайте си добре, не се напрягайте ненужно и не позволявайте на външни фактори да въздействат на психическото ви положение. Когато сте спокойни, тялото ви доста по-лесно ще доближи мечтаният тип.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР