Aко искате да запазите здравето на черния си дроб, това

...
Aко искате да запазите здравето на черния си дроб, това
Коментари Харесай

5 ежедневни навика, които съсипват черния дроб

Aко желаете да запазите здравето на черния си дроб, това са ежедневните привички, от които би трябвало да се откажете, написа изданието eatthis.com. 

1. Консумация на храни с добавена захар

Ако сладките храни участват в ежедневното ви меню, с течение на времето здравето на черния ви дроб ще стартира да се утежнява.

Сред най-рискови фактори за развиването на неалкохолна мастна чернодробна болест (NAFLD) е „ високият банкет на елементарни захари “, безапелационен е диетологът от IdealFit Андреа Грейндж.

„ Простите въглехидрати, изключително фруктозата, са директно свързани с NAFLD “, споделя специалистът.

Изключете от менюто си храните с високо наличие на захар като сладолед, бисквити, сладкиши и други

2. Консумация на газирани питиета

Те освен вредят на талията ви, само че и може да причинят съществено увреждане и на черния дроб.

" Безалкохолните газирани питиета постоянно съдържат огромни количества подсладители като фруктоза и царевичен сироп. За разлика от глюкозата, която може непосредствено да се употребява за сила, фруктозата би трябвало първо да бъде модифицирана от черния дроб и едвам по-късно да се употребява от тялото ", изяснява Кайли Иванир, създател на Within Nutrition.

" Когато непотребната фруктоза доближи до черния дроб, тя се трансформира в мазнини. С течение на времето това може да докара до струпване на прекалено много мазнини в чернодробните кафези, което предизвика инфектиране и увреждане на черния дроб ", изяснява Иванир.
Откриха дете в черния дроб на жена (ВИДЕО)
Канадският доктор Майкъл Нарви, работещ в изследователския институт при университета в Манитоба, описа за невероятен случай на извънм...
Прочети повече
3. Придържане към диета с високо наличие на мазнини

Този режим може да ви помогне да свалите няколко кг, само че това ще се случи за сметка на здравето на черния ви дроб.

„ Диетата с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини може да бъде нездравословна освен за черния дроб, само че и за други органи, участващи във филтрирането и преработката на хранителни субстанции “, споделя записаният диетолог Триста Бест.

4. Готвене с растително масло

На пръв взор това наподобява здравословно, само че с течение на времето, може да окаже отрицателен резултат върху здравето на черния дроб.
Кафето може да избави черния дроб от заличаване
Черният дроб дава отговор за редица значими процеси в тялото, само че самият той също се нуждае от помощ. Според диетолога Кортни д`Анджело кафето...
Прочети повече
„ Рафинираните растителни масла са с високо наличие на омега-6 мастни киселини и готвенето с тях води до хронично инфектиране, което от своя страна може да докара до NAFLD “, споделя диетологът от Health Dynamics LLC - Тина Мариначио.

5. Консумация на алкохол

С течение на времето потреблението на алкохол води до увреждания на черния дроб, свързани с появяването лезии и утежняване на чернодробната функционалност, а това от своя страна причиняа цироза и чернодробна непълнота.

" Пиенето на повече от 1-2 напитки дневно води до отлагането на отровен непряк артикул в черния дроб, наименуван ацеталдехид ", споделя  д-р Санджив Лакхия от Integrative Health.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, да се употребява за слагането на диагноза и за назначението на лекуване!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР