Ако искате да спестите пари от хотели и да се

...
Ако искате да спестите пари от хотели и да се
Коментари Харесай

Най-зашеметяващите къмпинги в Европа

Ако желаете да спестите пари от хотели и да се свържете още веднъж с природата, лятното къмпингуване е идеалният вид. Преди обаче да грабнете палатката и да се отправите в търсене на девствени плажове, е значимо да се уверите, че не нарушавате закона.

В някои страни като Норвегия и Швеция този метод на летуване  се предизвиква интензивно от управляващите. В други обаче, това е нелегално. Избягвайте Италия, Люксембург и Малта, с цел да не рискувате да ви глобят.

Euronews предлага ранглиста с най-зашеметяващите места за диво къмпингуване и разпоредбите, които би трябвало да знаете.

В доста страни обаче това е нелегално и законът се ползва прецизно. Италия, Люксембург и Малта са измежду тези, които е най-добре да избягвате. Докато платените къмпинги могат да оферират разкош като тоалетни и питейна вода, дивото къмпингуване е ненадминато преживяване.

Ето и кои са най-хубавите места в Европа, на които е позволено дивото къмпингуване
Шотландия: Райски плажове, непокътнати от туристи
Разположени край северозападното крайбрежие на Шотландия, отдалечените Хебридски острови изобилстват от впечатляващи местоположения за диво къмпингуване.

Особено замайващ е западният бряг на Харис с обширни сектори от бял пясък и хипнотизиращи гледки към остров Тарансей.

Дивото къмпингуване е позволено, като единствените ограничавания са се позиционирате на минимум 100 метра от пътищата и да не оставяте боклуци.

View this post on Instagram
A post shared by paul skea (@skeapaul)

Под среднощното зарево на Норвегия
За приключенско лятно къмпингуване се отправете към Лофотенските острови, които са във вътрешността в Полярния кръг. Това е идеалното място да пренощувате цяла нощ и да се попечете на норвежкото среднощно слънце.

Плажовете и пясъчните дюни на северния бряг на Москенешьой са изключително привлекателни през лятото.

Норвегия е доста гостоприемна за феновете на дивото къмпингуване. Съгласно „ Allemannsretten “, правото на обществен достъп, дивото къмпингуване за най-много две нощи е позволено на необработваема земя.

Това значи, че можете да къмпингувате свободно на множеството места. Изключение вършат земите, които са разорани или се употребяват за развъждане на култури, тъй че се оглеждайте за ферми или селскостопанска техника.

Освен това би трябвало да сте на минимум 150 метра от къща или хижа, и не забравяйте да „ не оставяте следи “.

View this post on Instagram
A post shared by Polly Casson Green (@polly_cassongreen)

Естония
Национален парк Лахемаа е прочут като място, което приветства дивите къмпингуващи. Националният център за горите в страната поддържа къмпингуването и можете да намерите места с маси за пикник и тоалетни, ситуирани из гората.

Естонските закони за обществен достъп значат, че дивото къмпингуване е позволено на държавна земя, а жителите нормално са доста приветливи към туристите. Въпреки това къмпингуването не е позволено на обработваема земя, а облеклата и съдовете не би трябвало да се мият в реки или езера. Лагерните огньове са позволени, при изискване, че употребявате избраните за задачата огнища в горите и не увреждате дърветата, с цел да си набавите дърва за огрев. Паленето на огън е неразрешено в региони с висок риск от горски пожари, без задоволително противопожарни средства, или наоколо до постройки, построени от запалими материали.

View this post on Instagram
A post shared by Beautiful Northsea???????????????????? (@beautifulnorthsea)

Поход през естествен резерват в Швеция
Kungsleden, или Кралската пътека, се простира на 440 км през Северна Швеция. Пешеходният маршрут свързва Абиско на север с Хемаван на юг и минава през естествения резерват Винделфален. Това е отлично място за диво къмпингуване, заобиколено от алпийска тундра и брезови гори. Може да срещнете и диви животни като северни елени, да вземем за пример.

Швеция предизвиква дивото къмпингуване с правото си на обществен достъп. Къмпингуващите могат да останат до два дни на едно място и паленето на огън е позволено, при изискване че няма противопожарни ограничавания. Шведската организация за запазване на околната среда обаче припомня на туристите да следват мотото „ Не безпокой - не унищожавай “.

View this post on Instagram
A post shared by UltraLas (@ultra_las)
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР