Ако искате да разнообразите пролетната трапеза, значи се нуждаете от

...
Ако искате да разнообразите пролетната трапеза, значи се нуждаете от
Коментари Харесай

Нещо пролетно, зелено и много, ама много вкусно: Билкова дроб сарма

Ако желаете да разнообразите пролетната софра, значи се нуждаете от свежи хрумвания, с които елементарно да приковете вниманието на вашите близки. Тази рецепта е страхотна, тъй като съдържащите се в нея артикули са доста потребни за здравето. Няма да ви стане тежко на стомаха, само че ще се заредите с сила и въодушевление. А и готовото ядене ще ви изненада – толкоз е вкусно!
Необходими артикули
ориз – 300 г
гъби – 250 г

зелен лук – 5 цели стръка
пресен чесън – 5 цели стръка
джоджен – 1 връзка свеж
копър – 1/2 връзка свеж
спанак – 200 г свеж
масло – 1 с.л.
зехтин – към 50 мл

черен пипер
сол
ЗАЛИВКА
яйца – 4 бр.
кисело мляко – 1 кофичка 3, 6 %
брашно – 1 с.л. бяло

сода – 1 ч.л.
черен пипер – на усет
кашкавал – 50 г
Начин на подготвяне
Ако обичате аромата на дроб сармата, само че не ви понасят агнешките дреболии, постите за Великден или желаете да хапнете нещо пролетно, зелено и доста, но доста вкусно, то това е рецептата!

В тиган се задушават гъбките със зехтина и маслото. Когато са подготвени, се изсипват непосредствено в тавата, където ще се пече ястието.
После в същия тиган задушавате пресните лук и чесън. Към тях добавяте измития ориз с една чаена чаша гореща вода и го оставяте за 2-3 мин да се отпусне. След това добавяте спанака.
Когато се свие и той и наситнените зелени подправки.
Изсипвате всичко в тавата, подправяте със сол и черен пипер на усет, добавяте още 2-3 чаши вода – по отношение на ориза и оставяте да се пече на 180°C фурна, до момента в който последният омекне.

Заливката е от разрушени яйца, кисело мляко, подправки, сода и настърган кашкавал. Всичко се смесва. Залива се върху дроб сармата. Желателно е ястието да е останало на вода леко. Не да е напълно поело водата, с цел да може манджата да е сочна. Когато заливката покафенее, ястието е готово.
Дроб сармата върви доста добре с таратор с свеж чесън.
Идеална е за вкусна вечеря или обяд.
Да ви е сладко.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР