Ако искате да работите от вкъщи - или от всяка

...
Ако искате да работите от вкъщи - или от всяка
Коментари Харесай

10 компании, за които можете да работите отвсякъде и плащат добре

Ако желаете да работите от у дома - или от всяка точка на света - помислете за кариера в региона на счетоводството, технологиите или графичния дизайн.

Според ново изследване на FlexJobs, даже когато от ден на ден компании лимитират гъвкавостта, наложила се по време на пандемията, работодателите в тези области удвояват уговорката си към модел на работно място без наложително наличие в офиса или условия за местоположението на служащите.

Компаниите в секторите на маркетинга, образованието и игрите също наемат чиновници на по-отдалечени и гъвкави позиции, споделя Тони Франа, водещ кариерен специалист на FlexJobs, пред CNBC.

FlexJobs прави лист на водещите компании, които ще наемат чиновници за отдалечена работа през 2024 година, като проучва своята база данни и това кои компании са имали максимален размер разгласи за отдалечени, гъвкави по местонахождение работни места сред януари и декември 2023 година

При модела на изцяло отдалечена работа чиновниците прекарват 100% от работното си време в отдалечени точки, без значение от местоположението или часовата зона. Всички компании, включени в класацията на FlexJobs, оферират отдалечени работни места на цялостен или повърхностен работен ден, които нямат ограничаване в местоположението и не изискват престой в офиса.

Ето го и листата с 10 компании с максимален брой разгласи за неограничена отдалечена работа в проучването на FlexJobs (пълният лист е ):

FluentU

Static Media

Kraken

Chainlink Labs

Veeva

Invisible Technologies

WikimediaFoundation

Finixio

Oyster HR

Canonical

Най-забележимата смяна в пейзажа на отдалечената работа през миналата година е лекото нарастване на фирмите, които интензивно набират претенденти за позиции за работа от всяко място, споделя Франа.

Шестнадесет нови компании са включени в листата на FlexJobs тази година, а други работодатели, упоменати в отчета, в това число Chainlink Labs и Wikimedia Foundation, непрекъснато наемат чиновници на отдалечени и гъвкави работни места през последните години.

Много работни места, даващи опция за работа от всяко място, оферират заплати над 100 000 $. Например в публикация за работа за шеф по инженерните въпроси в Wikimedia Foundation е посочена заплата в диапазона 167 046-260 066 $. В публикация за старши продуктов управител в Invisible Technologies е посочена съществена заплата от 170 000 $.

Ако се надявате да си намерите работа " отвред ", Франа предлага при търсенето да употребявате основни думи като " самостоятелен от часовия пояс ", " разпределен екип " и " цифров бродяга ", защото тези изречения постоянно се употребяват в описанията на длъжностите, с цел да се разграничат функциите " отвред " от тези, които имат въпреки всичко някакви ограничавания за местоположението.

Тя също по този начин предлага да се свържете с сегашни чиновници в фирмите, в които кандидатствате, преди да подадете кандидатурата си, с цел да изградите връзка и да поискате рекомендация или информация за контакт с мениджъра по наемането.

„ От началото на пандемията следим голямо нарастване на търсещите работа, които желаят да работят от всяко място, и тази наклонност не е отшумяла. Един от основните фактори, с цел да се откроите и да спечелите този тип работа, е да установите персонална връзка ", показва в умозаключение водещият кариерен специалист на FlexJobs.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР