Ако искате да изненадате близките си с домашно приготвен сладкиш,

...
Ако искате да изненадате близките си с домашно приготвен сладкиш,
Коментари Харесай

Вкусен и лесен шоколадов сладкиш с ягоди

Ако желаете да изненадате околните си с домашно подготвен сладкиш, тази рецепта сигурно ще ви допадне. Тя е лесна за осъществяване даже за начинаеща стопанка.
За приготвянето на блата са ви нужни следните артикули:
3 яйца
80 гр захар
8 гр ванилова захар
150 мл прясно мляко за блата+100 мл за заливането му, откакто се изпече
80 мл растително олио сместа за блата + 30 мл олио за намазване на тавата
350 г гр брашно
50 гр какао
10 гр бакпулвер
За крема:
80 гр царевично нишесте
100 гр захар
30 гр какао
1 л прясно мляко
40 гр масло
8 гр ванилова захар
80 гр шоколад (няколко блокчета)
150 гр натрошени шоколадови бисквити
150 гр надробен шамфъстък
 Шоколадов къс с банани Шоколадов къс с банани
Днес ще ви срещнем с рецепта за шоколадова бананова торта. Рецептата не е доста комплицирана, само че въпреки всичко си коства напъните. И по този начин, дано з...
За украса:
няколко ментови листчета
замразени ягоди
Приготвяне на сладкиша:
Разбийте яйцата с 80 гр захар и 8 грама ванилова захар. Добавете 150 мл прясно мляко и 80 мл растително олио. Отново разбийте с миксер. Добавете към сместа авансово пресятото брашно дружно с 50 гр какао и 10 гр бакпулвер. Разбийте сместа. 
 Лесна и вкусна шоколадова торта Лесна и вкусна шоколадова торта
Това е една чудесна и доста лесна рецепта за шоколадова торта, която всеки може да подготви вкъщи.  Продукти: 500 гр брашно 1...
За печенето на блата използвайте тава с размери 22 х 22 см. Намажете дъното и стените  ѝ с 30 мл олио, като за задачата може да употребявате силиконова четка. Печете за 20 минути в авансово загрята на 200 градуса фурна. Изчакайте блата да изстине и го залейте със 100 мл прясно мляко. 
За приготвянето на крема изсипете в дълбока тенджера 80 гр царевично нишесте, 100 гр захар, 30 гр какао, 8 грама ванилова захар. Разбъркайте с бъркалка и прибавете 1 л прясно мляко. Сложете сместа на котлона и я варете, до момента в който се сгъсти, като я разбърквате непрестанно. Добавете няколко блокчета шоколад и 40 гр масло. Разбъркайте. След като шоколадът се разтопи, махнете сместа от котлона. 
Изсипете приготвения крем върху блата. След това изсипете 150 гр авансово пасирани бисквити. Оставете сладкиша за 2 часа в хладилника. След това ги нарежете на квадратни части. В средата на всяко от тях поставете по 1 супена лъжица от смления шамфъстък. Декорирайте всяко парче с листче свежа мента. Отгоре поставете замразени ягоди, нарязани на половина. 
Добър вкус!
 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР