Ако искате да имате здрава коса и нокти, трябва по-често

...
Ако искате да имате здрава коса и нокти, трябва по-често
Коментари Харесай

Вижте кои са най-полезните храни за коса и нокти

Ако желаете да имате здрава коса и нокти, би трябвало по-често да консумирате тези храни.

Листни зеленчуци
Ако желаете да бъде неотразима, приемайте повече зелена храна. И по-точно мрачно зелени листни зеленчуци като къдраво зеле, спанак, маруля и други, които са отличен източник на витамини А и C, нужни на скалпа и за произвеждането на маслена субстанция, която работи като натурален еликсир. Тези вълшебни зеленчуци също са източници и на доста калций, който е от значително значение за вашите здрави нокти.

Стриди
Известни като типичен афродизиак, стридите съдържат и повече цинк, в сравнение с съвсем всяка друга храна. Те са извънредно потребни най-много за косата. Поради тази причина, пробвайте се да ги включите във вашето седмично меню. Ако не си падате по морски блага, умерено, има още няколко потребни храни, които ще ви предложим.

Ядки
Омега-3 и омега-6 мазнините в ядките като орехи, ленено семе и конопено семе имат чудни свойства и могат да създадат косата ви блестяща, а ноктите по-здрави и красиви. Освен изброените, може да си похапвате също тиквени семки, кашу и бадеми, които съдържат извънредно потребния цинк. И не забравяйте за бразилския орех, превъзходен източник на селен, който се грижи за здравето на скалпа и оказва помощ за отбраната на кожата от свободните радикали.

Плодове
Богати на витамин С плодове като портокали, череши, лимони и други са потребни за възстановяване на кръвообращението и подсилване на колагена в кожата. Недостигът на този витамин може да способства за враснали нокти на краката и кожичките към тях, тъй че не забравяйте да си набавите дневната си доза плодове!

Пълнозърнести храни
Пшеница, ръж, овес и кафяв ориз са част от храните, които съдържат коензим Q10, който е мощен антиоксидант и оказва помощ за попречване на свободните радикали от увреждане на кожата. Те също по този начин съдържат силициев диоксид, различен значим минерал за силата и растежа на косата и ноктите. Затова не забравяйте да превърнете тези храни в неизменима част от здравословното си хранително меню.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР