Ако имате нужда от сутрешна чаша кафе, за да се

...
Ако имате нужда от сутрешна чаша кафе, за да се
Коментари Харесай

Кафето без захар удължава живота с 30%

Ако имате потребност от утринна чаша кафе, с цел да се разсъните и да се заредите с сила, или просто с цел да се насладите на аромата на прясно приготвената напитка, би трябвало да знаете, че не всяко кафе е еднообразно, написа БГНЕС.

Има разнообразни сортове кафе на зърна, има сметана, която може да се добави към кафето, има разнообразни типове подсладители - и всичко това може да промени усета на утринната ви чаша. Разбира се, вие сами избирате по какъв начин и с какво да пиете кафето си, само че има няколко неща, които би трябвало да знаете, акцентира „ Eat This, Not That “.

Скорошно изследване откри, че пиенето на кафе с малко или без захар може да ви помогне да живеете по-дълго.

В изследването, оповестено в списание Annals of Internal Medicine, откриватели от Южния медицински университет в Гуанджоу, Китай, са проучили данни от 171 000 участници, попълнили здравния въпросник на Британската биобанка.

Проучването демонстрира, че след седем години постоянна консумация на неподсладено кафе вероятността от гибел е с 16-20% по-малка спрямо тези, които въобще не пият кафе. Този % нараства до 29-31% при тези, които постоянно прибавят една чаена лъжичка захар в кафето си.

Дана Елис Хънс, старши диетолог в Медицинския център на Калифорнийския университет в Лос Анджелис и доцент в университета, съобщи, че тези открития са " забавни ", само че " в тях няма изненада, защото има доста доказателства, че кафето е потребна противовъзпалителна напитка ".

" Черното кафе е най-здравословно, тъй като съдържа всички полифеноли и антиоксиданти, които се съдържат в зърната, само че не и възпалителните съединения, които се съдържат в захарта и в добавки като сметаната ", споделя Хънс.

Говорейки за кафето със захар, доктор Ханс отбелязва: " По създание резултатът е същият, тъй като една чаена лъжичка захар е доста малко за добре уравновесено хранене и това количество няма да докара до скок на кръвната захар или до други последствия за здравето, за разлика от мощно подсладените питиета (представете си - някои скъпи кафе питиета съдържат от 8 до 12 чаени лъжички захар плюс сметана!). "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР