Ако имате мръсна тайна, която се намира в кухнята ви,

...
Ако имате мръсна тайна, която се намира в кухнята ви,
Коментари Харесай

Как да почистите силно замърсената фурна?

Ако имате мръсна загадка, която се намира в кухнята ви, време е да се погрижите за нея. Вместо да купувате препарати, цялостни с химикали, можете да си приготвите препарат у дома, с естествени съставки. Ще ви излезе по-евтино, ще почистите фурната си по-добре и няма да се притеснявате от вредите от препаратите. След като опитате тази домашна почистваща примес, повече в никакъв случай няма да купите препарат от магазина!

Какво ви е належащо:

1/4 чаша течен сапун

1/2 чаша сода за самун

1/4 чаша водороден пероксид

Кората от 1 лимон

1 супена лъжица оцет

гъба

хартиени кърпи

 Как да почистите мощно нечистата фурна? POPSUGAR Photography / Sarah Lipoff

Насоки:

1. Дори и да си имате работа с извънредно нечиста фурна, изплакнете фурната с топла вода и сапун, като премахвате мазнината благодарение на гъба, която изплаквате постоянно.

2. Смесете всичките съставки. Сместа би трябвало да наподобява на лепило, като плътност. Содата естествено издрасква мръсотията, без да е нужно да натискате доста. Водородният пероксид и сапунът се оправят с мръсотията, а лимонът и оцетът придават пресен мирис.

3. Свалете решетката, която служи като рафт и нанесете от тази примес навсякъде- по стените, по малката врата. Ще забележите, че мръсотията стартира да се разгражда незабавно, само че не бързайте да търкате. Колкото повече време оставите препарата да работи, толкоз по-добре. Покрийте цялата фурна с тази примес, затворете малката врата и я оставете по този начин към 4 часа.

4. Отворете фурната и благодарение на гъбата отстранете препарата, дружно с мръсотията.

5. Включете фурната на режим " Самопочистване ". Когато цикълът завърши, изключете я и я оставете най-малко час, с цел да изстине.

6. Отворете малката врата и избършете фурната с хартиените кърпи от останалия препарат. Фурната ви е подготвена!

 Как да почистите мощно нечистата фурна? POPSUGAR Photography / Sarah Lipoff

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР