СподелиВ Париж Украйна получи военна, финансова и морална подкрепа от

...
СподелиВ Париж Украйна получи военна, финансова и морална подкрепа от
Коментари Харесай

САЩ и Франция с подкрепа за Украйна: Зеленски получи извинение от Байдън за забавената помощ

Сподели
В Париж Украйна получи военна, финансова и морална поддръжка от Франция и Съединените щати.

Във френската столица украинският президент се срещна с американския президент Джо Байдън, следва да беседва и с Еманюел Макрон.

Френският президент към този момент разгласи, че страната му ще изпрати в Украйна самолети „ Мираж “. Съединените щати ще дават на Киев спомагателни 225 милиона $ помощ. Кремъл реагира остро на поддръжката на Париж и Вашингтон.

80 години след десанта в Нормандия, светът още веднъж приказва за война и се надява на мир. Ден след честванията украинският президент произнесе прочувствена тирада пред френския парламент, оповестява Българска национална телевизия.

„ За страдание, живеем във време, когато Европа към този момент не е континент на мира. И то във време, когато нацизмът за жалост се завръща. Отново в Европа градовете са изцяло унищожени, а селата са опожарени. Отново в Европа се появяват депортационни лагери и ненавист, трансформирала се в нов съветски фетиш “, съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Париж уголемява поддръжката си за Киев – с изпращането на самолети „ Мираж “ и обучаване на украинските водачи на френска територия. Франция е предложила да образова 4 500 украински бойци без да прецизира къде ще се организира образование. В Украйна френско-германска отбранителна компания ще построи цех за произвеждане на оръжие.

„ Предстои да обявим доставката на изтребители Мираж 2000-5, които ще разрешат на Украйна да пази своята територия и въздушно пространство. Франция ще приказва от свое име, само че си сътрудничим и с други страни “, разгласи Еманюел Макрон, президент на Франция.

Кремъл упрекна Париж, че с решението си за изпращане на самолети Мираж ускорява напрежението в Европа. В Украйна приветстваха позицията на Франция, определяйки я като „ трезва преценка “ на действителността.

„ Сега, тъкмо както преди 80 години, можем да го потвърдим – силата на нашето единение, на нашите споделени идеали “, сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Володимир Зеленски получи опрощение от американския президент.

„ Извинявам се за седмиците, през които не знаехме какво ще се случи с финансирането, поради проблемите със законодателството “,заяви Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Новият пакет американска помощ за Украйна включва муниции за ракетни системи „ ХАЙМАРС “, минохвъргачки и артилерийски снаряди.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР