Ако имате чувствителна кожа, знаете колко лесно може да се

...
Ако имате чувствителна кожа, знаете колко лесно може да се
Коментари Харесай

6 продукта, които не бива да използвате, ако имате проблемна кожа

Ако имате сензитивна кожа, знаете какъв брой елементарно може да се сдобиете със зачервяване, сърбеж и сухота, които мъчно изчезват. Също по този начин знаете, че няма нищо по-лошо от това да изпробвате нов артикул. И въпреки да ви се коства, че избягването на раздразнението е невероятно, кожните лекари настояват, че насочването към избрани артикули и избягването на други, може да помогне на кожата ви да бъде спокойна и красива.

Ето кои видове артикули би трябвало да употребявате, в случай че имате сензитивна кожа:

Скраб за лице

Скрабът е прекомерно недопечен за сензитивната кожа, без значение какъв брой " гальовен " е той. Това се отнася също за всички типове ексфолианти, съдържащо морска сол и захар. Ексфолирането може да докара до появяването на акне, люспене на кожата и други неприятни последствия. Вместо това използвайте нежни ексфолианти с млечна киселина и плодова киселина, които оказват помощ на клетките да се възобновяват, без физическа мощ.

Химически слънцезащитни артикули

Докато физическото (минерално) слънцезащитно средство отразява слънчевите лъчи, с цел да блокира нездравословните ултравиолетови лъчи от кожата, химичните слънцезащитни артикули фактически гълтам UV лъчите, с цел да предотвратят абсорбцията на кожата. Химическият развой може да аргументи раздразнение на сензитивните типове кожа. Химическите слънцезащитни артикули нормално са композиция от няколко от следните съставки, от които ще желаете да стоите надалеч: oxybenzone, avobenzone, хомосалат, octisalate, octocrylene и andoctinoxate. Придържайте се единствено към двете физически слънцезащитни съставки - цинков оксид и титанов оксид.

Сулфатен шампоан и еликсир

Сулфатите са направени от сяра съдържащи минерални соли и са мощни детергентни съставки, които постоянно се употребяват за основаване на пяна в артикули като шампоан. Най-често употребяваните видове, които ще видите на етикетите на съставките, са натриев лаурил сулфат (SLS) и натриев лаурет сулфат (SLES). Сулфатите могат да причинят хронична сухота и сърбеж на всички места от скалпа до лицето и тялото, защото отстраняват влагата от кожата.

Ароматизирани лосиони за тяло

Когато думата " мирис " се явява като съставна част на етикета, това крие доста, доста повече съставки, които могат да провокират неспокойствие, защото фирмите не са задължени да разкриват своите ароматни съставки. Това са неприятни вести за сензитивните типове кожа, които са по-склонни да реагират на тези типове съставки. Изберете артикули, обозначени с " без мирис " - или, в случай че желаете мирис, изберете формули, които го прибавят посредством естествени съставки, като етерични масла. Имайте поради, че някои чувствителни видове могат да реагират и на някои етерични масла, тъй че постоянно е най-безопасно да тествате нов артикул за 24 часа за всевъзможни евентуални неподходящи резултати, преди да го приложите на кожата си.

Продукти, съдържащи алкохол

Независимо дали почиствате или овлажнявате, алкохолът в продуктите прави едно нещо, което вреди на сензитивната кожа: Изсмуква влагата непосредствено от кожата ви. Това може да докара до сърбеж, раздразнение и дискомфорт. За да ви помогнем да избегнете неверен вид алкохол за кожата си, ето един урок: SD алкохол, денатуриран алкохол и изопропилов алкохол са всички типове, които производителите постоянно употребяват, с цел да придадат на продуктите бързо изсъхване. От друга страна, мастни алкохоли, които не са дразнещи и могат да бъдат подобаващи, включват цетилов алкохол, цетеарилов алкохол и стеарилов алкохол. Въпреки всичко, най-безопасно е просто да не употребявате артикули с алкохол.

Сапуни, съдържащи натриев талоат

Сапуните, съдържащи натриев талат, могат да бъдат необикновено изсушаващи, което води до зачервяване и сърбеж. Избирайте други артикули за измиване, които не съдържат сапун и постоянно се мийте с хладка вода. Хладката вода поддържа кожата хидратирана.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР