Ако има твърдение, с което всеки може да се съгласи,

...
Ако има твърдение, с което всеки може да се съгласи,
Коментари Харесай

10 странни храни, за които няма да повярвате, че съществуват

Ако има изказване, с което всеки може да се съгласи, това е, че храната е нещо ужасно. Всеки ден ставаме очевидци на отварянето на нови заведения за хранене и излизането на нови предписания.

Все повече ползата към храната пораства, а това, което майсторите ни оферират, е освен ядене, което да задоволи глада и да ни накара да усетим наслаждение от усета на храната, само че и да си доставим приятност на сетивата посредством визия и изобретателно поднасяне.

Разбира се, усетите се трансформират, а неведнъж храната ни се заключава в закуската в книжен плик или в нещо, хапнато на крайник, само че това, което е сплотяващо, е желанието ни да бъде вкусно и потребно.

И въпреки всичко и тук има изключения. Защото по света има доста странни и много луди разбирания за храна. Вижте някои от най-нестандартните оферти:

Witchetty Grub

Тези ларви произлизат от Австралия и се считат за храна там. Те са част от аборигенската диета и се употребяват и сурови, и сготвени. Богати са на протеин и съгласно тези, които са ги опитвали, имат апетитен апетитен център.

Сърце на кобра

Яденето на живи сърца на кобра във Виетнам е жесток спорт, който те демонстрират по малкия екран. В него не се включва готвене или подготовка. Те раздират биещото сърце и стартират да го ядат. Някои пият кръвта по-късно.

Бисквити с оси

Може би сте привикнали с мисълта, че в Азия има много странни храни. Като тази бисквита с оси в Япония. Може би това е техният отговор на Орео.

Кървави миди

Понастоящем неразрешени в Китай, кръвните миди се ядат сурови, напряко от океана. Това обаче оферират напълно ново равнище на брутност, защото те филтрират водата, която евентуално би могла да бъде източник на хепатит, тиф и дизентерия. Това са и аргументите, заради които ги не разрешиха в Китай.

Shirako

Нещата са на път да станат доста по-странни. Ширако е различен деликатес в Япония, който се сервира недопечен или варен. Той се превежда като "бели деца ". Повечето хора считат, че това е натурален усет. Да, това е по този начин, тъй като това е семенната течност от риба, мекотели и някои други животни, обитаващи водата.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР