Ако има санкции към ядрената енергетика към Русия, ние да

...
Ако има санкции към ядрената енергетика към Русия, ние да
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ако има санкции на ядрената енергетика на Русия, ние да ги подкрепим

Ако има наказания към нуклеарната енергетика към Русия, ние да ги подкрепим. Това е позицията на ГЕРБ, по този начин работи ГЕРБ. Това сподели по време на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Искам да изкажа съболезнования на нашите другари в Турция и Сирия. И да се обърна към нашите симпатизанти, кметове, членове и общински препоръки в цялата страна. Разговарях с турската страна, която има четири потребности. Имат потребност да се закупят нови одеяла, зимни палатки, портативни газови отоплители и генератори за ток, които да се изпратят в помощ на потърпевшите “, сподели Борисов.

„ Знаете, че с големи старания в Народно събрание успяхме да одобри закони, които да диверсифицират на 100 % горивото за двата ни нуклеарни реактора, надлежно с „ Фраатом ” и „ Уестингхаус ”. Освен това беше признат закон, с който да се закупят два реактора американско произвеждане, с цел да може като изтекат 10-те и 15-те години на 5 и 6 реактор – да може да сме построили новата мощ “, съобщи още Борисов.

Освен това, с помощта на сътрудниците, беше признат закон, с който да се закупят два реактора IP1000, една от най-хубавите технологии, с цел да сме построили съответната енергийна нова мощ. Ние сме по-напред от полския план. Струва ми се много необичайно тези, които клечаха пред държавното управление, Радев сподели, че Крим е съветски. Колегите от " Да, България “ го поддържаха, вървяха да клечат против нас. И техните остри заявления и шумни тупаници пред президентството, не носят нищо. Ние сме се борили от първия ден. И желая да ги запитвам - желаят ли да отидем и да подвигна и аз един пестник? Две години нищо, управляваха Демократична България с Политическа партия и две години нищо. Дойде последната нощ да се сетят за закон за пране на пари, който неодобряваха. Криза с тока, рецесия с инфлацията, рецесия с тока, рецесия, рецесия, рецесия! Радев си е подобен, той разгласи, че Крим е съветски, следва си тази политика. Виновниците не са в президентството, а пред президентството “, съобщи още Борисов.

" Сега към този момент, който не охули Радев, към този момент ще стане неприятен. 17 юни предходната година сме споделили за първи път и сме рисували, че 1 лева взимат от бензина и нафтата и го дават на руснаците. Ето, обяснено ви, написано, нарисувано и никаква реакция. Когато държавното управление на Христо Иванов взимаше по 1 лева, този който ядеше баницата, никой не му опонира. Ситуацията е същата, единствено ги няма Киро и Асен в ръководството и в този момент цената е ниска, тъкмо с 1 лева Някакви въпроси има ли по тая тематика? Няма! Радев е принципен човек, това е неговото схващане “, разяснява Бойко Борисов.

" Кой мисли за същинска диверсификация, освен на доставки? Още 2012 година ние сме дали концесия на " Тотал “ и ОМВ, тогава доста се смееха. Две години нищо не работеха, турците оповестиха голямо находище, а румънците към този момент го черпят. Говорим за стотици милиарди кубически метра газ на няколко километра от Варна, с най-хубавата газопреносна мрежа, която сме построили. Ние имаме лична газ и няма да сме подвластни от никакви танкери “, добави водачът на ГЕРБ.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/857603838644622?locale=bg_BG
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР