Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители или на длъжностни

...
Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители или на длъжностни
Коментари Харесай

Горанов за бонусите в Агенцията по вписвания: Да не дамгосваме всички служители

Ако има отпуснати спомагателни хонорари на чиновници или на длъжностни лица, които носят отговорност, въпреки и косвена, обвързвана с техническия проблем зародил в регистъра, това за мен е недопустимо. Но като цяло да дамгосваме специалистите и чиновниците от Агенцията по вписвания поради техническия проблем, който се случи през лятото на тази година, не считам за удачно. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

Поводът за изявлението му е информацията, че в Агенцията по вписванията, която дава отговор за Търговския указател, са си раздали големи бонуси за " реализирани резултати ". Припомняме, че през лятото регистърът бе недосегаем в продължение на седмици, което аргументи съществени проблеми за бизнеса. Част от бонусите са досигнали 20 000 лв..

Министърът сподели, че не е осведомен какво са си раздали в едно звено вторичен разпоредник към министъра на правораздаването.

„ След 2012 година системата на възнаграждение в бюджетната сфера беше изменена по този начин, че държавните чиновници могат да получават спомагателни хонорари в размер на общо една заплата, като те се образуват от 75% закрепена част и 25% гъвкава част”, сподели Горанов, представен от БГНЕС. Той допусна, че управлението на Агенцията на база на оценка е определило сходни спомагателни хонорари.

„ Но дотук разясняваме единствено догатки. На мнение съм, че чиновниците, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят директна отговорност и виновност за техническия проблем, зародил в Агенцията, биха могли да получат сходно в допълнение заплащане, изключително имайки поради, че системата на възнаграждение в бюджетната сфера планува подобен механизъм и той е регулярен в последните повече 6 години”, съобщи Горанов.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР