Ако има желание от българската делегация, посолството ще съдейства за

...
Ако има желание от българската делегация, посолството ще съдейства за
Коментари Харесай

Руското посолство: Препоръчваме на Кирил Петков да посети и ДНР и ЛНР

Ако има предпочитание от българската делегация, посолството ще спомага за нужната помощ

Руското посолство у нас посъветва премиера Кирил Петков, който е на посещаване в Киев да отиде и до Донецката и Луганската национални републики, написаха от посолството на

Ето и цялостния текст от брифинга:

За обстановката към доставките на съветския газ в България

На 26 април т.г. „ Газпром износ " публично осведоми „ Булгаргаз " за желанието да спре доставките на газ в България заради неизпълнението от българската страна на дължимите от нея заплащания.

В тази връзка обръщаме внимание върху следното. Въпреки всички вражески стъпки, направени против Русия, нашата страна до момента е оставала благонадежден сътрудник на България. Добросъвестно е изпълнявала отговорностите си по отношение на газа, в това число и обезпечаване на спомагателни размери, когато София имаше потребност от тях и ни молеше за помощ. Да припомня, че за финален път това беше през лятото предходната година.

Въпреки това, България се причисли към страните, които са решили да приложат по отношение на Русия способи на прям шантаж и рекет - съветските валутни активи бяха нелегално блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства.

Тоест в действителност от Русия желаеха да продължава да доставя газ гратис. Така, западните клиенти не са оставили на „ Газпром " различен излаз, с изключение на да им предложи да продължат да заплащат с рубли за „ синьото гориво ", като се резервира предходната цена и другите условия на настоящите контракти.

Новият механизъм на заплащанията за доставения от „ Газпром износ " газ допуска идващ логаритъм. В „ Газпромбанк " задгранични купувачи откриват специфични сметки във валута и в рубли. Купувач заплаща за газа с валута. След това „ Газпромбанк " продава валутата на Московската борса и трансферира рублите на втората сметка на купувача за по-нататъшно извършване на отговорностите към „ Газпром износ ".

След това се прави снабдяване на газ. Всъщност, за контрагентите на „ Газпром " нищо не се трансформира - цената на „ синьото гориво " остава същата, не се появяват медиатори в тази верига.

Специално наблягам, че настоящият от 1 април т.г. нов ред за заплащания е въведен като нужна мярка в отговор на противозаконните наказания против Русия, наложени от редица западни страни, в това число и от България.

За обстановката в Украйна

Продължава специфичната военна интервенция на Въоръжените Сили на Руската Федерация в Украйна по демилитаризацията и денацификацията на незаконния режим в Киев, който в продължение на осем години води война против популацията на Донецката и Луганската Народни Републики.

Все още е сложна обстановката към мариуполския цех „ Азовстал ", където се барикадираха няколко хиляди националисти. Президентът на Русия заповяда да не се прави взлом на обекта с цел да се избегнат загуби измежду персоналния състав на съветските Въоръжени Сили, както и с цел да се резервира животът на държаните там като „ жив щит " мирни поданици на Мариупол. Въпреки постоянно отваряне на филантропични коридори бойците пречат на излизане на невиновни жители от комбината, действайки в действителност като терористи, които се скриват зад заложниците.

Украинският режим, насърчаван от западните куратори, ускорява антируската агитация, като всеобщо тиражира в западните медии подправени вести за сякаш използване на принуждение от страна на съветските военни по отношение на мирното население. Според информацията на Министерството на защитата на Русия, специфичните служби на Съединени американски щати дружно с украинските им сътрудници като отговор на триумфите на специфичната интервенция приготвят провокации за да обвинят Русия в потребление на територия на Украйна на химическо, биологично или тактическо нуклеарно оръжие. Цинизмът и хладнокръвието на тези проекти, несъмнено, поразяват. Личи, че Западът в действителност е подготвен да се бори против Русия до последния украинец...

За доставки на оръжия за украинските въоръжени сили

Продължаваме да следим деликатно воденото измежду политически публични кръгове разискване по отношение на възможни доставки на оръжия и екипировка от България на псевдогероите на Украйна. Разчитаме, че формалната София в цялостен размер прави оценка всички отрицателни последствия на такава стъпка за по-нататъшните руско-български връзки.

Обърнахме внимание на желанието на обособени представители на ръководещата в страната коалиция да посетят Киев за да се убедят персонално, че е належащо да доставят Украйна с летални оръжия. За да получат справедлива информация за протичащите в Украйна събития бихме предложили на представителите на българската делегация да пообщуват също по този начин и с формалните лица на Донецката и Луганската Народни Републики - да научат тяхното виждане на обстановката , да чуят тяхната история за аргументите на спора и отношението на украинската власт към в миналото лично население. Убедена съм, че в случай че българската страна има такова предпочитание, няма да е мъчно да се провежда подобен контакт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР