Ако има дисциплина, която доминираше в залите за спорт по

...
Ако има дисциплина, която доминираше в залите за спорт по
Коментари Харесай

Новата мода в тренировките

Ако има дисциплинираност, която доминираше в залите за спорт по света през миналата година, това без подозрение беше HIIT. Интервалните тренировки с висока активност се трансфораха в една от най-популярните варианти, когато става въпрос за влизане във форма. И не е изненадващо: това е доста ефикасен способ за намаляване и подсилване на тялото, изключително в случай че се комбинира с подобаваща диета.

Тази година обаче се появява сериозен съперник. Нова наклонност в тренировките, наречена flexercise, която работи на съвсем друг принцип. Упражненията са мудни и имат единствено една цел - да ни провиснал и да доведат придвижването до всички вероятни диапазони, което ги прави подобаващи за всяка възраст. Оттук идва и комбинацията от думи - еластичност и упражнение, които съставляват термина.

Противно на това, което доминира в упражненията с огромно натоварване като тичане, бокс или други високоинтензивни извършения като кросфит, flexercise обгръща нежни стилове на придвижване. Това не е единствено една дисциплинираност, а цялост от всички тези, които имат връзка ум-тяло. Идеята е да се любуваме на придвижването без напън, без да подвластен от подготвителен график или възнаграждение на такса за фитнес.

Поради тази причина действия като разпъване или разходки измежду природата имат по-голяма стойност от всеки път в тази наклонност, която разбира упражнението като акт на непринудено решение, което се практикува без съревнование.

Идеята на flexercise е, че не е нужно да бягаме маратон, с цел да активираме тялото си заран и да намерим баланс. Трябва просто да опитаме извършения с ниско натоварване като йога, пилатес или водна аеробика и да се допитаме до тялото си какво усеща, или какво желае да прави, без да го насилваме.

" Когато става дума за изгоди като възстановяване на настроението, облекчение на напрежението и приемане на ендорфин... flexercise извършения са толкоз мощни ", споделя пред Hola Исабел Диас, една от най-големите поддръжници на тази нова наклонност в спорта в Испания.

Още по-хубавото на този вид извършения е, че в условия на пандемия, зелени документи и куп други условия, с цел да се доберем до фитнеса или залата за тренировки, flexercise ни дава опция да спортуваме на практика на всички места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР