Ако и вие имате четириног домашен любимец, тогава със сигурност

...
Ако и вие имате четириног домашен любимец, тогава със сигурност
Коментари Харесай

Как да играем с кучето?

Ако и вие имате четириног домакински любим, тогава сигурно се интересувате от това по какъв начин можете да играете с кучето вкъщи, изключително в случай че породата му е доста дейна и преносима. Благодарение на тези игри, кучето ви освен ще се забавлява и ще прекарва време с вас, само че и ще може да тренира своите привички и инстинкти, както и да поддържа връзка със стопанина си или с децата, в случай че имате такива.

Не очаквайте кучето ви да изиска незабавно да играе с препоръчаните му играчки. Нека да свикне с тях, да ги подуши, да ги опита със зъби и ще видите, че скоро ще изиска и да играе с тях.

След това можете да му хвърляте играчката в единия ъгъл на стаята и да желаете да ви я донесе. Друг вероятен вид е да криете играчката и то да я търси. И в двата случая обаче кучето би трябвало да е добре подготвено и дресирано, с цел да знае какво се изисква от него в тази игра. И не забравяйте, че не трябва да карате животното да прави това принудително.

- бъдете търпеливи и дружелюбни;

- оставете животно първо да се “запознае ” с новия предмет;

- въвличайте го последователно в процеса;

- не го карайте принудително да играе, в случай че не желае.

Ето и някои типове игри с кучето в дома и на открито:

1. Търсене на богатство - просто скрийте играчката в пясък, сняг, под листата на някое дърво в парка или пък под одеалото в дома ви. Така освен ще развивате обществените умения на кучето ви, само че и физическата му мощ, координацията на придвижванията и сръчността.

2. Прескачане на затруднение - отличен метод да упражнявате кучето ви, в случай че обича дейните игри. Днес има и голям брой обособени зони за тази цел, само че даже да нямате такова в града ви, елементарно можете да си извършите сами.

3. Бягане сред дървета - първоначално би трябвало да покажете на животното какво се изисква от него. Можете да вземете обичаното му лакомство и да го стимулирате по този метод. Ако вършиме това упражнение много постоянно, тогава последователно можете да увеличите сложността.

4. Паркур с питомеца ви - за тази цел би трябвало да научите кучето ви да отскача от отвесни трудности. Задачата не е лесна, само че с усилена подготовка и дресировка, любимецът ви ще разбере какво се изисква от него. Можете да си закупите даже и особено съоръжение за тази цел, като през днешния ден съществуват и специфични школи за домашни любимци, които образоват кучетата на по-сложните дресури.

 кучето чака за игри

5. Търсене на човек - тази игра може да има разнообразни сложности, а точно съгласно подготовката на кучето. Повечето животни доста я обичат и елементарно схващат, какво се желае от тях.

6. Бягане с лазер - подобаваща е, както на открито, по този начин и в дома, в случай че кучето не е доста огромно. Всичко при нея е елементарно и любимецът ви съвсем незабавно ще стартира да бяга след лазера, прекарвайки занимателно времето си с вас.

7. Тунел - можете да го извършите благодарение на няколко стола. Покажете на кучето си благодарение на лакомство, че от него се изисква единствено да мине под тунела, казвайки освен това една й съща фраза, която да запомни и да извършва по-късно даже и без да го поощрявате с вкусна премия.

8. Криеница - по-лесно развлечение от това несъмнено няма, само че пък за сметка на това е обичана игра на доста кучета. Скрийте се в дома ви или на открито, а по-късно дано различен човек да каже на животното да ви търси.

9. Скачане на въже - това е малко по-трудна задача, защото тук ще се наложи да научите кучето ви да се ориентира по слуха си и да съумява да скача в точния момент през въжето или през тъкмо избрани шпации.

10. Търсене на предмет - съвършен вид да прекарате малко време с питомеца ви. В началото дайте на четириногия си другар да подуши добре играчката, по-късно назовете предмета и едвам тогава можете да го криете. После просто кажете на кучето ви “Търси ” и прибавете името, на играчката, с цел да знае какво би трябвало да откри. Трудността при тази игра идва от обстоятелството, че кучето освен би трябвало да откри играчката, само че също по този начин да я донесе и даде.

Всеки виновен собственик е задължен да отделя време за своя четириног другар, което включва освен игрите с кучето, само че също по този начин образованието и дресировката. Все отново, вземайки си питомец, вие носите отговорност за неговото здраве, а постоянните физически тренировки, са ключът към тази цел. И не се отхвърляйте, в случай че животното не разбере незабавно, какво се желае от него.

За да се случи това обаче, питомецът ви би трябвало да знае, че вие сте основен в дома и да ви слуша категорично. То би трябвало да ви приема за престиж. С самообладание от ваша страна и постоянни извършения, ще видите по какъв начин доста скоро ще можете да играете на доста разнообразни игри, както на открито, по този начин и в дома ви.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР