Ако хората около вас ви носят повече болка и тъга

...
Ако хората около вас ви носят повече болка и тъга
Коментари Харесай

По-добре да сте сами, отколкото с грешния човек

Ако хората към вас ви носят повече болежка и горест в сравнение с наслада, може би е пристигнало времето да помислите дали не е по-добре да се дистанцирате от тях. Защото е по-добре да сте сами, в сравнение с с неверния човек.

Всеки е чувал, че е “по-добре да сте сами, в сравнение с с неверния човек ”. Нямо по-добро решение за самите вас от това да изберете да бъдете сами вместо да бъдете заобиколени от токсични хора .

Но все пак от време на време е доста мъчно да излезете от дадена обстановка, връзка или да се разделите с хора, които в действителност вършат живота ви нетърпим.

Защо оставате с тях? Отговорът е толкоз елементарен: тъй като се страхувате.

По-добре да сте сами, в сравнение с да бъдете изпълнени с горчивина/

Винаги е по-добре да бъдете сами, в сравнение с да позволите живота ви да бъде изпълнен с горест и мъка. Ще ви помогнем да разберете това с няколко образеца.

Представете си, че Христина, която е на 32 години, е с приятеля си от пет години. Но връзката им към този момент не каквато е била.

Сега тя би трябвало да се бори със личните си страхове всеки ден.

Тя не е щастлива, към този момент не усеща същото към приятеля си, само че се опасява да постави завършек на дългата си връзка . Освен това какво биха споделили родителите й?

Също както и в доста други сходни на тяхната връзки, Христина се е фокусирала прекомерно доста върху връзките си с колегата си, има малко другари, на които може да разчита, което прави обстановката още по-сложна . Пред нея има две вероятни решения.

Едното е да продължава по същия метод, да страда и да бъде нещастна.

Другото е да постави завършек на връзката си, макар страховете си, тъй като по този начин ще си обезпечи ново и сигурно по-добро бъдеще.

Дори да сте самотни и да се чувствате безпомощни от време на време, ще бъдете и по-спокойни, уверени и щастливи.

Понякога поддържаме токсични връзки с хора, които не са толкоз “лоши ”

Но връзките ни с тези хора не са здравословни. Тези хора могат да ни манипулират, лъжат и даже да ни тормозят.

Важно е да се запитате: какво печелите от тази връзка и дали би трябвало да продължавате по този метод?

Ясно е, че не се чувствате добре и че не сте с верния човек. Проблемът се състои в това, че се страхувате, а това ви пречи да вземете вярното решение.

Както сами виждате постоянно сте изпълнени със страхове в такива обстановки и можете да се превърнете в играчка в ръцете на хората, които ви заобикалят.

Токсичната връзка може да бъде сред вас и ваш другар, член на фамилията ви или колегата ви. Значението и значимостта на тази връзка за вас също са определящи за това какъв брой мъчно ще я прекъснете.

Важността на това да се отърсите от страха си за самотата.

Много хора не могат да си показват да са сами, тъй като за тях неналичието на другари или сътрудник е равнозначна на неуспех – нещо, което им е било втълпявано с години.

Самотата няма „ положително име “. Затова на доста хора им е мъчно да слагат завършек на връзките си, даже да са токсични.

Но има нещо, което тези хора не правят оценка – а точно, че си губят времето. Времето, което биха прекарали със себе си, с цел да се опознаят по-добре и да си оказват помощ.

Защо позволявате на някой различен да ви манипулира ? Защо се измъчвате и се подлагате на всичко това, до момента в който най-после не стигнете до цялостно безсилие от унижението и издевателството, на който сте били подложени?

Помислете си добре дали бихте желали да прекарате остатъка от дните си по този метод, бездушни, без да вземете решение, което би ви освободило от страха ви да останете сами.

Да, тъкмо по този начин. Страхът от самотата е добит. Помислете си върху това: в случай че обичания ви човек се намираше във вашата обстановка, сигурно бихте го посъветвали да прекъсне това изтезание.

Щяхте да сте наясно какво би трябвало да направи този човек.

Но когато става въпрос за вас самите, решението не е същото.

По-добре да сте сами, в сравнение с с неверния човек. Защото е по-добре да изберете щастието пред болката и да се обкръжите с хора, които ще ви дават, а няма да вземат от вас.

Вие сами би трябвало да извършите този избор и се уверете, че той е най-правилния за вас. Собственото ви благополучие е значимо и нямате време, което да губите в самотност, мъчителни прекарвания с хора, които ви карат да се чувствате зле. Недейте да отлагате този избор. По-добре е да сте сами, в сравнение с с неверния човек.

Инфо: https://zdraveikrasota.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР