Ако хипотетично мандатът бъде връчен в сряда, най-вероятно ще предложим

...
Ако хипотетично мандатът бъде връчен в сряда, най-вероятно ще предложим
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма да връщаме мандата, ние ще посочим кой да бъде премиер

Ако хипотетично мандатът бъде връчен в сряда, най-вероятно ще предложим кабинет и ще търсим поддръжка от останалите обединения, без да търсим съдружна формула, сподели в ефира на Нова телевизия ръководителят на 49-ия парламент Росен Желязков. " Докато не отмине дистанцираното говорене и не се седне на диалог очи в очи, всичко е допустимо ", уточни той. Според него най-естественото нещо в тази политическа обстановка е да има лидерска среща сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

Желязков посочи, че държавното управление може да бъде като кабинета " Габровски " или да бъде чисто партиен. " Не го предпоставяме преди лидерската среща. Ако не поддържат първия мандат, вторият наподобява също толкоз жертван. В нашия мандат ние ще посочим кой да бъде министър председател ", добави той.

Считаме, че постоянното ръководство, даже и за къс интервал от време, е допустимо сред първата и втората политическа групировка. Нямаме политически разлики с втората политическа групировка. Но когато на напред във времето се сложи въпросът: " Какво мислят нашите гласоподаватели ", всичко отива в канала, изясни Желязков.

Той добави, че в политиката има главно предписание - кой носи политическата отговорност.

Ще повторим за шести път една и съща неточност - увлечени в това какво чака партийният електорат, и виждаме до каква степен се докарваме, разяснява още Желязков. И добави, че се вижда сгъстяване на диалога.

" Очаквахме от тях много по-отговорно държание. Разговорите с Политическа партия и Демократична България прекосяваха в това на положителните политически практики. Когато две политически обединения, които са били антагонисти в предизборната акция, седнат на масата и беседват за общи законодателни цели, демонстрира по-висока политическа просвета спрямо тази в предходните две години. Това ни даде съображение да считаме, че има опция първата и втората политическа мощ да вървят към взаимно ръководство с явен небосвод с ясни цели. Когато обаче едната политическа мощ съобщи, че няма да поддържа ръководство нито с мандата, нито с присъединяване на ГЕРБ, преди водачите да седнат на масата на диалозите, се слагат условия, като че ли да се откаже ", изясни ръководителят на Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР