Ако говорим за изменение в номиналната стойност, около 3 лв.

...
Ако говорим за изменение в номиналната стойност, около 3 лв.
Коментари Харесай

С близо 3 лв. е поскъпнало свинското тази година в сравнение с миналата

Ако приказваме за изменение в номиналната стойност, към 3 лева е разликата в цената на свинското месо спрямо предходната година. Основна причина за това е чумата по свинете и изкуствено основаната суматоха на пазара. Това сподели Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, в " Сутрешния блок " на Българска национална телевизия.

Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите: От 5 август насам потегли този развой. Ако имахме равнища от 9 лева, в този момент имаме 12 лева цена на врат без кост. Към момента най-характерното за този пазар е, че е безусловно неустойчив. Ние нямаме равновесна цена. Свидетели сме на много сериозна вариативност при ценообразуването на свинското.
Към момента вносното свинско доминира, изключително за обработка. Радостно е, че и българският бранш се възвръща. Добри ограничения за биосигурност се взеха, заключи той.

" Към момента имаме при краставиците една свръхцена, само че това е напълно обикновено - в подобен сезон се намираме. При картофите, зелето и лука имаме по-ниски нива спрямо предходната година. И назад, при плодовете - имаме доста евтини ", сподели Владимир Иванов.
 Владимир Иванов: Това е антиподът на това, което се случи през 2018 година - доста евтини плодове, а скъпи зеленчуци. Това в известна степен е обусловено от реколтите през годината и в Европа, и в България, защото ние следваме трендовете на това, което се случва в Европейски Съюз.
В последните 10 години цените на плодовете и зеленчуците се движат в естествени граници.

При главните хранителни артикули - захар, боб, олио, брашно, ориз, има стабилитет при цените допълнително от 10-годишен интервал.

Млечният пазар е мощно недооценен и цените са в резултат на мощната конкуренция. Радостното е в областта на потреблението, че се закупуват по-скъпи, само че качествени артикули, сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР