Ако гледаме тенденциите, почти сигурно е, че учебната година ще

...
Ако гледаме тенденциите, почти сигурно е, че учебната година ще
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Почти сигурно е, че учебната година ще започне дистанционно

Ако гледаме трендовете, съвсем несъмнено е, че образователната година ще би трябвало да стартира в отдалечен формат. Това предвижда пред Нова тв доктор Александър Симидчиев, ръководителят на парламентарната здравна комисия. Пулмологът акцентира, че сега у нас действително няма никакви ефикасни ограничения, множеството от тях са единствено на хартия. Дори по отношение на имунизацията няма добра акция.

„ Ако продължаваме да вършим това, което и в този момент, ще имаме пикове и след тази вълна. Нивото на групова имунна отбрана е ниско. Продължаваме да не вършим ефикасни ограничения, приказваме за общоприетите неща – отдалеченост, маски, стерилизация, разяснява пулмологът.същевременно приказваме и за имунизация, само че действителна, хубава акция нямаме.

Той е предложил на депутатите да бъдат отделени специфични средства за провеждането на разяснителна акция по отношение на имунизациите. Имаме потребност от съответни, информативни и въздействащи послания по отношение на възраженията на хората, изясни той.

Не приказваме за хипотези, а за действителни данни. Вече две от областите са в алената зона, а други две са доста покрай нея. За страдание, новата вълна ще пристигна тъкмо преди началото на образователната година. Ще повторим нещо, което към този момент знаем, тъй като действаме по идентичен метод. Мерките са единствено на хартия, само че не се осъществят на процедура, добави доктор Симидчиев.

Когато живеем в общественост - би трябвало да се съобразяваме с някои неща. Ако решим да пием алкохол, ние ограничаваме правата си за каране на автомобил. Това е въпрос на персонален избор. Има правила, които пазят общността ни, безапелационен бе той.

Според него изработването на добра имунизационна акция няма да избави българските жители от актуалната вълна на ковид, само че в случай че не създадем нищо – „ след тази вълна ще има и последваща “.

Например – на морето ограничения има, само че не се съблюдават. На хартия написа, че имаме ограничения, само че когато няма надзор, когато личното вътрешно схващане липсва, значи нямаме ограничения. Като имаме нестабилна политическа обстановка, хората – така и така комплицирани – не може да се обединим зад нещо, което ще запази общността ни, твърди той.

По отношение на изказванията, че има дискриманация по отношение на неимунизираните, доктор Симидчием разяснява: „ Такива реплики като дискриминация са мощни думи. Когато живеем в общественост, би трябвало да се съобразяваме с разнообразни неща. Това е въпрос на персонален избор. Не се лимитират права, това са ограничения за избавяне на общността ни. Чудно ми е за какво доста хора оспорват обстоятелства и приказват небивалици “.

Ако аз се имунизирам, аз не вардя себе си, вардя другите, сподели още един път той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР