Ако ГЕРБ бутнат правителството, ще допуснат огромна историческа и стратегическа

...
Ако ГЕРБ бутнат правителството, ще допуснат огромна историческа и стратегическа
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ако ГЕРБ бутнат правителството, ще допуснат огромна историческа и стратегическа грешка

Ако ГЕРБ бутнат държавното управление, ще позволен голяма историческа и стратегическа за тях неточност. Това разяснява президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев в студиото на „ Здравей, България ”. По думите му кабинетът ще остане до 2026 година, когато следва огромната борба за бъдещето на страната ни. 

„ Ако бутнат държавното управление, ще дадат път на Радев. Всички демократично мислещи хора в България схванаха кой е той. И ще има огромни подозрения за съдействие сред Борисов и Радев. Това ще бъде пагубно за Борисов ”, безапелационен е той.

Плевнелиев акцентира, че живеем във време на мощни геополитически ветрове и на изменящ се международен ред. „ България не трябва да позволява тази историческа неточност, която позволи в края на Втората международна война, когато на едни салфетки се рисуваше кой накъде и нас алената войска ни пороби и ни конфигурира комунистическия режим с 45 години последици. Сега е същото, пренарежда се международният ред и би трябвало да се борим за нашата интеграция в демократичния запад ”, настоя президентът 2012-2017 година

По думите му, когато двете огромни партии се сблъскат, от това печелят и двете. „ Но „ сглобката ” не се чупи заради простата причина, че в случай че това стане, Радев взима властта и България отива наникъде. И те го знаят доста добре. Така че, колкото повече се опълчват едни на други, толкоз те печелят от това ”, разясни Плевнелиев.

Правилни ли са изказванията на анализатори, че има коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, той разяснява по този начин: „ ГЕРБ и Движение за права и свободи са широкоскроени и сполучливи партии, които имат доста дълга история, мощни структури и бъдеще. Те си сътрудничат освен на национално, само че и на локално равнище, само че и се конкурират. Това съдействие и разговорът сред ГЕРБ и Движение за права и свободи ще продължат, което обаче не значи, че те единодействат по всички въпроси ”.

Той е на мнение, че предстоят значими исторически промени за България. „ Като стартираме от правосъдната промяна. Това държавно управление и това Народно заседание може да са всичко, само че правят голяма работа. Такова количество закони ние не сме видели да бъдат одобрявани с такава скорост от времето на госпожа Кунева и царя, когато България се форсира към Европейски Съюз. И промяната в службите няма да остане обратно ”, заяви президентът 2012-2017 година

Балотажът в София

Изборът е сред Силициевата котловина и „ Мини Марица ” – по този начин той разяснява борбата за София на идния балотаж, като акцентира, че избира Силициевата котловина.  

„ Апелът ми към всички в ГЕРБ е в действителност да схванат, че този избор е извънредно значим. Избираме сред Европа и Азия, сред Европа и Русия. Нека да погледнат кой стои зад кандидатурата на Ваня Григорова – комунисти, националпопулисти, социалисти, с които ГЕРБ са се заклели в никакъв случай нищо да не вършат. Като похлупак на всичко стоят и русофили, които са ръководени от човек, който освен е награждаван от Путин, само че е и разследван за държавна измяна ”, акцентира Плевнелиев и добави: „ Госпожа Григорова по никакъв метод и в никакъв случай не се е дистанцирала от тези хора, които я поддържат. Тук няма място хората от ГЕРБ да се чудят кого да поддържат ”.

По думите му всичко, което се прави сега, е част от социален инженеринг. „ Борисов първо сподели да се гласоподава по съвест, след това приказва за държавна благосъстоятелност и държавна сигурност. Според мен и двете се символизират от един претендент. Защото зад него, като се изключи че е държавната благосъстоятелност, са и всички способи на Държавна сигурност, плюс всевъзможни членове на Държавна сигурност, интегрирани в профсъюзи, комунисти, социалисти, фашисти и тем сходни ”, сподели още президентът 2012-2017 година

Според него в София вярното решение е проевропейските и продемократичните сили да се обединят. „ За да не допуснем Путин да превземе нашата столица, а оттам някой ден - и цяла България да падне. Разговорът е на първо място геополитически. Изборът, който прави София, ще направи и България ”, акцентира той.

Плевнелиев предвижда, че 2026 г. ще бъде тежката година, в която всичко в България може да се промени. „ Всичко сега води в тази посока. Това е годината, когато ние ще забележим упоритостите на Радев като най-висшия представител на русофилството и съветските хибридни експанзии в България да вземе своите решения. Тогава свършва президентският му мандат. Той прави модела „ СИРИЗА ”. Атакува всяка политическа партия, която би могла да стане мощна, с цел да може да държи партиите разграничени. За да може през 2026 година, с неговата упоритост, към този момент да бъде министър-председател, плюс кмет на София, който идва от средите на русофилите в България ”, е мнението му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР