Ако Газпром могат да подадат евтин газ, който да сложим

...
Ако Газпром могат да подадат евтин газ, който да сложим
Коментари Харесай

Асен Василев стана приятел на "Газпром" - няма нищо против руския газ

Ако " Газпром " могат да подадат на ниска цена газ, който да сложим в Чирен, и по-късно да знаем, че ни е обезпечено да си го употребяваме – за какво не. Това сподели пред bTV съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен финансов министър Асен Василев.

" Не мисля, че решението би трябвало да е основано на идеология. Трябва да е основано на това до каква степен сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че " Газпром " освен с България, а с безусловно всички европейски консуматори е нарушил договорите си и изобщо не подава газ или не подава в цялостен размер ", посочи той.

Бившият финансов министър подсети, че доставки от " Газпром " може да има и по настоящия контракт. По думите му упреците за безпорядък в енергетиката и липса на газ от страна на служебното държавно управление и на президентството са неоснователни.

" Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма снабдител, който да подава газ на не борсови цени, с изключение на дълготрайния контракт с Азербайджан, който е непосредствено обвързван с интерконектора ", съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР